Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 18, 2005

Complot?



Via een stukje op VerbalJam vernam ik het volgende (en ik citeer)



"De bemoeienis van Hoogervorst met de leefstijl van burgers is niet alleen een kwestie van bezorgdheid, maar ook van financiën. In 2006 krijgt iedereen dezelfde standaardpolis tegen een hoge vaste premie van circa 1100euro per jaar. Iemand met veel zorgkosten kan rekenen op een toeslag van de belastingdienst. Ongezond leven leidt in het nieuwe zorgstelsel tot een hogere toeslag."



Ik vroeg de minister wat hij verstaat onder "ongezond". Moet de gemeenschap opdraaien voor de behandeling van een blessure die een sporter moedwillig oploopt? Moeten mensen die in het centrum van een stad wonen een hoger bedrag aan ziekenfondspremie neertellen dan mensen die de gezondere lucht van het platteland inademen?


Iemand die niet sport leeft ongezond maar iemand die wél sport loopt meer kans op blessures.
Moeten beide bevolkingsgroepen meer premie gaan betalen?
Ik ben benieuwd naar het antwoord van de minister.
Sowieso hebben diverse ministeries nog niet geantwoord op mijn eerdere vragen; in mijn ogen een schuldbekentenis. Wat denkt U?




Goed nieuws van het Irak-front: slechts een luttel aantal jaren na het begin van de bezetting is in de buurt van Bagdad een bommenfabriek gevonden. Hier werden vooral explosieven vervaardigd van het soort dat wordt gebruikt bij zelfmoordaanslagen. Een knappe prestatie van het buitenlandse bezettingsleger. Nu de paar honderd andere fabriekjes nog...


Verheug je je op een gesprekje met de bedrijfsmaatschappelijk werkster, blijkt zij ziek! Ach, morgen een herkansing bij de Arbo-arts. Als ook hij ziek blijkt te zijn, evenals m'n therapeut die ik des donderdags aanstaande weer mag lastigvallen, ga ik toch écht een complot vermoeden.




Relaxt gewerkt vandaag met tevreden kinderen. Altijd fijn. Net als het bezoekje van Bas gisteravond die samen met mij en buurvrouw Angélique een potje thee ledigde en bijpassende gesprekken kwam voeren. Buurvrouw Angélique kwam eigenlijk alleen maar langs om een door haar zelfgemaakte broek terug te halen die ik van haar had geleend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!