Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 22, 2005

Frustraties



Sinds een paar dagen doen m'n zoon en ik weer aan ochtendgymnastiek. Vanmorgen deden wij dat op muziek die Ferdinand had uitgezocht: "Atomic" van Blondie en "Our Darkness" van Anne Clark. Van wie heeft hij toch die muzieksmaak?


Op het schoolplein samen met Aoife even zitten genieten van het lente-zonnetje en het uiten van frustraties. Zie jezelf als een muisje en elke frustratie als een ballon. Zijn er op een gegeven moment zoveel ballonnen dat je de lucht in getrokken dreigt te worden, laat dan los. Je hoeft niet vast te houden aan je frustraties. Het zijn maar ballonnen...



Er lopen veel gefrustreerde mensen in de wereld rond. Op zich geen probleem ware het niet dat velen blijkbaar denken dat de beste manier om ze te uiten het gebruik van geweld is. Neem bijvoorbeeld de bomaanslagen in Irak, de opstanden in Ecuador of het drugsgeweld in Columbia. Zelfs in ons eigen landje overlijd bijvoorbeeld gemiddeld een kind per maand omdat de ouders op een verkeerde manier uiting geven aan hun frustraties.

Misschien ligt hier een taak voor de overheid: het subsidiëren van cursussen in omgaan met frustratie. Al zou 1 op de 100 deelnemers er baat bij hebben dan is dat toch al weer de moeite waard.


Persoonlijk ben ik bereid te betalen om George Junior de betreffende cursus te laten volgen.
Recent heeft de Amerikaanse Senaat hem een bedrag van 81 miljard (dat is een acht, een één en maar liefst negen nullen!) dollar toegezegd om zijn favoriete spelletje (oorlogje voeren) verder te kunnen spelen. De bouw van een nieuw ambassade-gebouw in Bagdad gaat wellicht 592 miloen dollar kosten. Dat is heeel erg veel centjes.





Even wat lichter nieuws. Leuk voor de liefhebbers: je kunt beter een jointje roken dan veel e-mailen of sms-en. Cannabis blijkt minder afbreuk te doen aan de intelligentie dan elektronisch communiceren. Hoe geestig.




Nog meer positief nieuws: de Spinvis-Videoclip is sinds kort online en hier te bekijken.



Het laatste nieuwtje dat ik voor U heb, mijn waarde lezers, is het gegeven dat de volgende fase in de verzelfstandiging van de Ferman is ingezet: vandaag ging hij voor het eerst (in November wordt hij tien) in zijn eentje met de tram naar oma. Althans, hij was niet de enige in het betreffende vervoermiddel maar U begrijpt wel wat ik bedoel...Ik zette hem op de halte, wachtte tot hij veilig was ingestapt en oma wachtte hem op bij de halte bij haar huis, nog geen twintig minuten later. Voor onderweg had hij een Bifi-worstje, een halve zak chips met tomaten-smaak en een paar Duckies. Eerlijk gezegd vond ik het doodeng maar moet ik hem dan tot z'n achtiende in de box houden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!