Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 15, 2005

Sushi



Heb zojuist nog even de AIVD-site gecheckt: er is geen vacature voor een nieuwe tolk, nog voor een sporenwisser. Zijn de betreffende blunderende medewerkers dan niet ontslagen?




Minder vermakelijk is het dat Langedijk de knaak voor het aangeven van wetsovertreders heeft her-ingevoerd. Nadat de Duitse bezetter ons land had verlaten was het uitgeven klikgeld niet meer aan de orde. Tegenwoordig schijnt men weer te vinden dat klikken beloond moet worden. De vorm mag dan gemoderniseerd zijn (Staatsloten), het principe blijft hetzelfde.




Ferdinand heeft weer een historisch hoogtepunt bereikt in zijn nog zo jonge leven: de laatste paar dagen is hij bezig geweest met het opzetten van zijn eerste werkblad-document ooit. Het gaat om een wedstrijdschema voor zijn hand-tennis team "De Fireballs". Deze sport, die wel iets wegheeft van het Zuid-Afrikaanse muurbal, gecombineerd met het Spaanse Pelote maar dan liggend op de grond met uitsluitend de hand als slaghout, werd ontwikkeld door de Ferman en zijn maten van de opvang. Gaaf, niet? De meest notoire tegenpartij heet "De Boeldogs". Fijn, wanneer kinderen kinderen zijn...;-)


Zo speelde hij vandaag heerlijk met Noah, het zoontje van Thura, bij wie wij vanavond sushi hebben gegeten.
Het was fijn te kunnen genieten van een gemoedelijk sfeertje. Zelfs het feit dat m'n zoon per abuis z'n schooltas aan de andere kant van de stad heeft laten staan doet geen afbreuk aan dat gevoel. Het toeval wil dat een vriend van de gastvrouw nagenoeg bij ons om de hoek woont. Morgen kunnen wij derhalve de tas daar ophalen. Errug tof!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!