Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 10, 2005

Weekendvader



"Zoals het bij deze WC-deur ruikt, zo ruikt Ali B. ook." Waar haalt Eva die uitspraken van haar toch vandaan?

Even wat rustig aan doen met geld uitgeven. Vandaag op de braderie in de Kinkerstraat zijn we een tientje over budget gegaan. Schandalig! Wél een kijkschijfje gescoord van "The Naked Lunch" van David Cronenberg voor maar tweeëneenhalve euro.

Het begon te regenen waardoor wij dachten dat de rest van de dag in het water zou vallen maar het vale herfstzonnetje zorgde er nog voor dat broer en zus lekker in de tuin konden spelen: zij waren generaals en met hulp van het door Ferdinand bij het spel "Kop van Jut" buitgemaakte geweer vielen mijn kinders (denkbeeldige) vijanden aan. Ondermeer buren Debbie en Billy moesten het ontgelden.

Eerder op de dag was oma nog even langsgeweest met een doosje haricoverts en een pakje bacon strips. Lekker!
Zelf hoefde ik alleen nog maar rijst toe te voegen om een lekker maaltje te verkrijgen. Ferdinand hield zich vanmorgen bezig met het borstelen van Eva heur haar. Met zo veel hulp raakt een papa nog werkeloos!

Op de terugweg kreeg m'n oudste dochter nog een appel van de groentewinkel-meneer. Zomaar gratis ende voor niks! Inmiddels is zij opgehaald en sloeg het besef dat ik niet meer ben dan slegs een weekendvader weer hard in. In ieder geval zie ik haar met enige regelmaat: toch wel zo'n vier dagen per maand. En dat is in ieder geval meer dan de naar verluid 160.000 vaders in Nederland die hun kind(eren) helemaal niet mogen zien.



Een beetje erkenning zou ik fijn vinden maar wat de rechterlijke macht betreft kan het nog wel even duren voordat wordt erkend dat vaders wel degelijk voor kinderen kunnen zorgen en dat ook vrouwen wel'ns de schurk in het verhaal kunnen zijn.



Dan steekt het des te meer dat iemand die het mijns inziens niet verdient wél erkenning krijgt: Ayaan Hirsi Ali mag op de lunch komen die het blad Time organiseert voor "de meest invloedrijke personen ter wereld".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!