Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 14, 2005

Grote 8

Grote 8



Googlewhack:

raamomlijsting portugal





Ook bij de Grote 8 is eindelijk het muntje gevallen: landen die geen geld hebben kunnen niet hun schulden aflossen én geld steken in onderzoek naar de bestrijding van AIDS en andere bevolkingsdecimerende ziekten zoals TBC en honger. Een groot deel van de schuld aan de Wereldbank wordt de betreffende landen met onmiddellijke ingang kwijtgescholden. De landen van de G8 (de rijkste landen ter wereld, om een of andere vage reden aangevuld met Rusland) laten zien hoe grootmoedig zij kunnen zijn.
Eindelijk. Het is weliswaar een druppel op een gloeiende plaat maar vele druppels maken een oceaan. Eigenlijk was het te gek voor woorden dat veel landen meer geld steken in het aflossen van hun schulden (de rente is niet mals!) dan dat zij besteden aan gezondheidszorg en onderwijs.


En eindelijk ook gaat Rita Verdonk persoonlijk in Marokko kijken om zich een beeld te vormen van de bewoners en hun cultuur. Per 1 september moet een Marokkaan (of eender welke buitenlander)
telefonisch een inburgeringstoets doen om kans te maken op het mogen doen van het inburgeringsexamen. Een spraakherkenningscomputer moet de toets afnemen. Zij probeert ter plaatse een lans te breken voor haar plannetjes ter afschaffing van de dubbele nationaliteit en de invoering van een Nederlandse Imam-opleiding maar beide proefballonnetjes lijken geen voedingsbodem te vinden in het geboorteland vna de ouders van Ali B.

Klein testje: Spreekt U voor 1 september voldoende Russisch/Arabisch/Chinees/Zweeds om te kunnen slagen voor de Toets van Verdonk?



Gisteren weer goed bezig geweest: een paar stapeltjes foto's ingeplakt, een paar sollicitatiebrieven geschreven, m'n haar laten knippen door buurvrouw Angélique en twee tassen met troep van zolder naar beneden gehaald waarna het grootste deel van de inhoud kon worden weggekieperd. Onderweg naar de karateles van m'n zoon overviel mij een plotselinge vermoeidheid. Ben dus maar vroeg naar bed gegaan. En zo kon ik helder verschijnen op de afspraak met de bedrijfsmaatschappelijk werkster, vanmorgen. Ik kon haar vertellen dat een voordeel van het (tijdelijk, mag ik hopen) werkloos zijn is dat ik m'n zoon kan uitzwaaien wanneer hij op schoolreis vertrekt en er zelfs bij kon zijn toen de bus de kinders weer velig bij school afleverde op het einde van een dagje Archeon én Avifauna. Hij was ondermeer getuige van een heus Middeleeuws steekspel en gleed van de langste glijbaan van Nederland. Verder vandaag bezoek mogen ontvangen van buurvrouw Johanna en van buurvrouw Angélique en het huis weer een paar kilo lichter gemaakt door het inleveren van oud-papier en een tas te vullen met spullen bestemd voor Stichting Vluchtelingenwerk. Nog eventjes en we stijgen op!



Intussen is Michael Jackson vrijgesproken van (pogingen tot) aanranding van minderjarigen, wordt de secretaris-generaal van de VN, Kofi Annan, beschuldigd van betrokkenheid bij het olie-voor-voedsel schandaal
en zullen er aanstaande vrijdag in heel Nederland geen treinen van de NS rijden. Waar gaat dat heen?
Laatst verwees ik al naar Dubai als mogelijk toekomstig toevluchtsoord.
Sommige links volgend wordt die mogelijkheid steeds interessanter...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!