Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 12, 2005

Heersen

Heersen



Hans Hoogervorst heeft als bijnaam "De kleine Napoleon". Daarnaast
was hij ook ghostwriter voor Frits Bolkestein. De minister zou graag alleenheerser zijn, zo blijkt regelmatig uit zijn akties en zijn uitspraken.
Wat dat betreft lijkt hij wel wat op de Franse minister-president:
Dominique de Villepin. Dit heerschap beloofd binnen 100 dagen herstel van de Franse arbeidsmarkt via een maatregel van bestuur. Ook al een bewonderaar van Napoleon. Zou er verband zijn?






De dag begon met een bezoek van buurvrouw Johanna die nog helemaal vol was van haar verjaarsfeestje, afgelopen vrijdag. Rond lunchtijd waren Fer, Eva en ik bij Tante Mary met wie wij een zeker groot tuincentrum bezochten in dat deel van Amsterdam dat Osdorp genoemd wordt. De zus van de moeder van mijn moeder trakteerde ons aldaar op een lekker broodje en er was zelfs nog tijd voor Eva om een paar keer van de glijbaan te roetsjen. Helaas bleek Ferdinand al te oud om nog van het speeltoestel gebruik te mogen maken. Niet lang nadat wij weer thuis waren kwam oma ons met een bezoekje, avondeten én een nieuw hosta voor in de tuin vereren. Buurvrouw Angélique bracht een bliksembezoek aan ons stulpje om iets te brengen en in de avond kwam vriend Bas een paar uurtjes bijkletsen. Doorheen het weekeinde vermaakten broer en zus zich met het kijkschijfje Barbapapa en het PC-spel Redcat en het machtige monumenten mysterie. Het spel speelt zich af in Londen en is bedoeld voor leerlingen van de basisschool die hun kennis van het Engels willen verbeteren. Ernstig educatief verantwoord en zo. Eva heeft ook lekker zitten kliederen...pardon...zitten schilderen én gipsfiguurtjes maken. Gisteren waren de kinders ook al creatief bezig geweest door zelf croissantjes te maken. Althans, Danerolles-deeg in combinatie met plakjes kaas en ham. Smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!