Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 30, 2005

Stokje

Stokje











Als je door ernstige treinvertraging je afspraak had gemist kon je van de NS-conducteur een taxi-bon krijgen. Maar nu komt de NS met iets nieuws: een vertragings-verzekering. Voor maar 9,50 euro per jaar kun je je verzekeren tegen vertraging en bijvoorbeeld taxikosten declareren als je een cruciale afspraak mist. Kreeg je eerst altijd je taxikosten vergoed bij vertraging, nu dus alleen als het gaat om "belangrijke" afspraken. Bovendien kost dit geintje je 9,50 euro per jaar. Ook als je er geen gebruik van maakt. Weiger je gebruik te maken van deze "service" dan kun je fluiten naar je vergoeding. Wat een vooruitgang! Voor de NS...





Ontving als een van de weinige webloggers een prachtig stokje van Renesmurf...;-)




Favoriete vakantieland: Nederland

Favoriete zomerdrankje: Wodka (is tevens m'n favoriete winter-, lente- én herfstdrankje)

Favoriete zomerluchtje: Buurvrouwenzweet:-)

Favoriete zomeractiviteit: Tijdloos nietsdoen

Meest romantische zomermoment: M'n toenmalige vriendinnetje onverwacht opzoeken. Met de auto. In Zuid-Frankrijk. Terwijl ik net twee weken m'n rijbewijs had. De camping niet kunnen vinden. Haar ontmoeten voor het postkantoor waar ik een kaartje wilde posten als bewijs dat ik in de buurt was geweest. Waar zij net een kaartje voor mij op de bus deed.




Gegadigden om dit stokje over te nemen? Beslis snel, anders wijs ik een vrijwilliger aan!





Heb pas de film The Station Agent gezien met in de hoofdrol Peter Dinklage.


Het gaat over een vrij normale, zij het enigszins in zichzelf gekeerde man die er maar niet over uit kan dat mensen hem in de omgang anders behandelen dan andere mensen. En wel omdat hij klein is. Hij heeft er duidelijk moeite mee wanneer hij mensen tegenkomt die hem beoordelen om wie hij is en wat hij doet in plaats van op zijn fysieke overkomen. Een regelrechte aanrader (en bovendien een gave film) voor iedereen die lichamelijk afwijkt van de norm. Voor vrijwel iedereen dus.


Net als klassieke muziek. Zelfs voetballiefhebbers komen aan hun trekken als zij ontdekken dat Hup Holland Hup is gebasseerd op Academic Festival Overture, Opus 80 van Johannes Brahms.
Mijn favoriete muziek is het niet, maar bijvoorbeeld bij het zwabberen mag ik graag een riedeltje klassiek horen.





Tijdens de Pencak-les vanavond waren er heel andere geluiden te horen. Naast traditionele Gamelan-muziek was het vooral hijgen, puffen en kreunen dat te horen was in de sporthal. Spiere, zenuwen en concentratie werden zwaar op de proef gesteld. Sommigen van ons kijken dan ook uit naar de vakantie-periode waarin ook het buurthuis gesloten zal zijn. Een klein groepje is echter eigenwijs en gaat gewoon door met trainen. Op zondagmorgen. Ferdinand heeft al toegezegd dat hij dan graag meekomt. Leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!