Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, september 12, 2005

Banaan

Banaan

Googlewhack:
zingen in Saarijn

"Zeg Ernie, waarom loop jij rond met een banaan in je oor?"-"Dat is om de krokodillen weg te jagen, Bert."- Maar er zijn hier toch helemaal geen krokodillen?"-"Zie je wel dat het werkt!"

Aan deze beroemde sketch denk ik regelmatig terug als ik lees dat er weer zovele miljoenen zijn uitgegeven om nog meer telefoongesprekken af te luisteren, poststukken te onderscheppen, detectiepoortjes neer te zetten en camera's op te hangen. "Zie je wel dat het werkt om belachelijk veel geld onnodig uit te geven? Want sinds we dat doen is er nog niet één terroristische aanslag gepleegd in Nederland!"

En gebeurt dat uiteindelijk wél, dan is dat alleen maar een reden om nog meer geld in de bodemloze put te storten. En zolang er géén aanslag plaatsvind is dat reden om aan te nemen dat de getroffen maatregelen zo goed werken dat dat reden is die maatregelen ook op andere punten te implementeren. Ik ga maar'ns een handeltje in beveiligingscamera's opzetten...Of anti-terrorisme bananen verkopen:
"Met een Terrebel-banaan in het oor komt U ongeschonden het leven door!"

Ons tuintje ligt er prima bij dankzij broer en zus die gisteren na thuiskomst nog even wat plantjes hebben geplant en de planten hebben bewaterd. Misschien was Ferdinand daardoor zo moe geworden dat hij werd geplaagd door een vervelende buikpijn die hem vanmorgen weerhield van schoolbezoek. Na een rustige ochtend genoten we 's middags nog een paar uurtjes van het heerlijke nazomerweer onderwijl partij-folders verspreidend. Vanaf volgende week ben ik weer aan de bak dus nu kan het nog eventjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!