Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, september 10, 2005

Dom

Dom

Googlewhack:
spotprent Konijn Bonus

Morgen is het 11 september. Reden voor de mensen van Twee Vandaag om een aantal complotten rond het instorten van de Twin Towers op te rakelen, uit te diepen en toe te lichten. Vermakelijk en tot nadenken stemmend leesvoer.

Als het aan de ex-directeur van het NFI ligt wordt de rechtspraak in Nederland vanaf heden op een unieke manier ten uitvoer gebracht: Alle gegevens rond een rechtszaak worden ook beschikbaar voor de verdediging! Wat hem betreft mag het OM nooit meer gegevens over een zaak achterhouden. Zelfs niet als het OM van oordeel is dat de verdediging baat heeft bij de data. Tsjonge! Het openbaar ministerie staat nu ook bij een ander zaak in een vreemd daglicht: Het gerechtelijk dossier van Abdul Qadeer Khan (U weet wel: die Pakistaanse atoomgeleerde die gepakt was voor het doorverkopen van atoomgeheimen aan ondermeer Noord-Korea, Iran en Koeweit) is spoorloos verdwenen. En dat vlak nadat Ruud Lubbers had gezegd dat de CIA hem had gevraagd Khan vrij te laten. Want ook al was Khan indertijd door rechter Leeser-Gassan veroordeeld tot vier jaar cel, hij heeft zijn straf van het OM nooit hoven uitzitten. Wat leven we toch in een leuk land, niet? Als de CIA zegt:"Spring!" dan vragen wij "Hoe hoog?" Vreemd.

Dat woord had ik ook in gedachten toen een voormalige buurvrouw aanbelde. Zij wilde een huidige buurvrouw opzoeken en belde voor de zekerheid maar eerst bij mij aan voordat zij op de bel van de betreffende buurvrouw drukte. Iets zegt mij dat dat niet helemaal normaal is...

Wat wel normaal is is een lekker weekendje met je kinderen doorbrengen. Gisteren bij het ophalen kreeg ik van Eva al een zelfgemaakt pre-verjaarscadeau. Het blijft heerlijk om de kinderen te zien genieten van een tekenfilmpje van Goofy, om Eva te zien glunderen wanneer ze foto's van zichzelf ziet in het foto-album dat eindelijk af is, om het over en weer gegiebel in bed als ze eigenljk al hadden moeten slapen en te ontdekken dat Eva al kan rekenen:"Drie plus drie is zes, he pap?" Verder heb ik nog goed nieuws voor de fans van mijn trouwe combi-magnetron-oventje: nadat ik mij eventjes had kwaatgemaakt heb ik het apparaat onderhanden genomen, schoongemaakt, vermanend toegesproken en nieuwe batterijtjes toegezegd. Het resultaat is dat-ie weer snort als een tevreden oude kater die het voor elkaar heeft gekregen om de open haard niet te laten vervangen door een CV-installatie.

Terwijl Eva broodjes smeerde voor later in het park kwam buurvrouw Angélique even op de koffie. Terwijl wij elkaar toch redelijk vaak spreken hebben we elke keer wel weer wat nieuws te vertellen. In het Vondelpark speelden Fer en ik honkbal terwijl Eva toekeek en opdrachten maakte uit haar meegenomen speel- en leerboekje. Daarbij heerlijk genoten van het mooie weer en een suikervrij ijsje op de weg terug. In de binnentuin nog even genoeglijk met ondermeer buurvrouw Swaantje staan kletsen voordat het tijd was om te eten.

Heb alleen nog een vraagje: Wanneer je als fietser opzettelijk het rode verkeerslicht negeert en door die aktie bijna twee jonge kinderen op het zebrapad aanrijdt terwijl die worden begeleid door een honkbalknuppel-dragende vader, ben je dan gewoon ontzettend dom of alleen maar suïcidaal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!