Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, september 23, 2005

Foam

Foam

Kon vanmorgen te nauwernood een botsing met een door rood fietsende Rob Oudkerk voorkomen. U weet wel: dat is één van die mensen die vinden dat regels alleen voor andere mensen gelden. Zoals trouwe lezers weten niet mijn favoriete bevolkingsgroep.

Op het werk kregen wij vandaag het noodzakelijke praatje over gezondheid en veiligheid op het werk. De Engelse gastspreker had gelukkig voldoende ervaring om de vooroordelen hierover te onderkennen en liet ons beginnen met een dansje op "The Snake" van Al Wilson.

Ook Ferdinand bleek het een lekker nummer te vinden, getuige zijn meedeinen op de beat ervan toen hij naast m'n bureau stond om het kaartje voor de avond te trekken:"Ik kan het" trok hij. Nu heb ik er ook wel vertrouwen in dat hij het allemaal kan maar moet ik mij daarom verheugen in het feit dat ik hem aan het loslaten ben? Al is het noodzakelijk, dat maakt het nog niet leuk, om de analogie met het veiligheidspraatje maar door te trekken.

Omdat ik graag ook culturele uitstapjes maak met m'n zoon zijn we vroeg op de avond naar het FOAM geweest
waar nog tot en met maandag een fototentoonstelling staat gepresenteerd over dé Amsterdamse fotograaf bij uitstek: Ed van der Elsken "Mijn Amsterdam".

Volgens sommigen mag het figuur van André Hazes niet ontbreken in het beeld dat mensen hebben van Amsterdam maar zoals een op de Albert Cuyp geïnterviewde dame in onvervalst dialect mededeelde:"Me man kon auk mooi singe maar woarom kreig hij geen stanbeelt?" Niet dat ik het André niet gun maar er zit wel wat in in die uitspraak van die mevrouw. Persoonlijk sta ik liever stil bij het overlijden van Joop "Swiebertje" Doderer en geniet ik van de nazomer met de heuse zomerse temperaturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!