Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 22, 2005

Trainen

Trainen

In mijn tijd in de kinderopvang heb ik kinderen gezien die zich minder kinderachtig gedragen dan sommige kopstukken in de Nederlandse politiek. Zo heb ik een kind nog nooit een standpunt horen verkondigen dat haaks instond op het door zijn groepje afgesprokene (Van Aartsen over de kilometerheffing). Ook heb ik nog nooit een kind braakneigingen zien veinzen als een ander aan het woord was (Hoogervorst terwijl Bos sprak).
De inflatie is landelijk vastgesteld op iets meer dan 1 procent. Alleen voor het openbaar vervoer wordt een uitzondering gemaakt: de bazen van tram, bus, metro en veerpont hebben zelfstandig de inflatie vatgesteld op bijna drie procent. Vanwege hogere brandstofprijzen. Sorry hoor, maar zijn die niet gewoon bij de inflatie inbegrepen? Zo vroeg Schiphol eens meer vervoersbelasting "vanwege de inflatie én gestegen personeelskosten". Belachelijk natuurlijk want ook personeelskosten maken deel uit van de inflatiecijfers. Zo ziet U maar weer dat wij geregeerd worden door een stel bijzonder egocentrische knaapjes die het niet verdienen om herkozen te worden. Tijd voor een andere klassenoudste...

Misschien wil Ferdinand de baan? Eerst maar school afmaken en eventueel studeren. Voorlopig is hij al goed bezig. Zo kwam hij erachter dat er bij het schoenen uittrekken gisteren wat zand over de vloer was uitgestrooid waarop hij stoffer en blik pakte en het probleem verhielp. Pas geleden vroeg hij mij toestemming om een 0900-nummer te bellen voor een spelletje. Dat mocht. Op voorwaarde dat hij mij de 45 cent voor de gesprekskosten zou terugbetalen bij het winnen van een prijs...

Merkte vandaag tijdens de repetities dat mijn fysieke condite ietwat tekort schiet (de lift was stuk) en dus komt het goed uit dat een voor vandaag gepland etentje niet doorgaat en ik weer'ns gewoon kan gaan trainen. Mocht U dus morgen geen vers stukje van mijn hand lezen dan lig ik ergens uitgeput te wezen en spierpijn te hebben...Gelukkig heeft buurvrouw Angélique eerder vandaag (we kwamen vrijwel gelijktig thuis na het werk) m'n rug een beetje onderhanden genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!