Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 23, 2005

Moeite

Moeite

"Papa, mag ik alleen naar school? Volgens mij ben ik daar aan toe."
Er kleven van die minpuntjes aan het je kinderen opvoeden tot zelfstandigheid...*SNIF*

Gisteren een paar uurtjes gewerkt voor de mensen van het nieuwe reclamebureau "Great", te vinden via de website http://www.thisisgreat.nl Het werd een gezellige boel in de Amsterdamse Club Sinners in het kader van de presentatie van het boek Superbrands 2005. Nou heb ik eindelijk'ns met een sandwichbord rondgelopen. Dat werd ook hoog tijd...Kwam keurig op tijd en in enigszins beschonken toestand thuis en lag luttele minuten na m'n zoon op de zandman te wachten.

Misschien doe ik toch iets verkeerd in mijn carrière. Als voorbeeld neem ik de 18-jarige scholier Michael Sessions die nog voor het behalen van zijn middelbare school diploma is gelukt om burgemeester te worden van de plaats Hillsdale. Nie gek! Wel kek!

Misschien toch maar mijn pijlen richten op een hogere positie binnen de politiek; De commissie Dijkstal vindt namelijk dat gemeenteraadsleden, Tweede kamerleden, burgemeesters en wethouders flink meer moeten krijgen voor hun werk. Dit omdat de verhoudingen met vergelijkbare posities in het bedrijfsleven zijn scheefgegroeid.
Achterlijk, natuurlijk. Dan moet bijvoorbeeld ook mijn zaakwaarnemer bij mijn baas gaan eisen dat mijn salaris flink omhoog gaat: Voor zijn werk als acteur zal Brad Pitt een loon ontvangen wat een aardig stukje hoger ligt dan de 9 euro per uur bruto die ik vang voor acteren. Als we zo gaan beginnen...

Het plan van Dijkstal is net zo absurd als het idee dat de CIA Schiphol gebruikt voor het doorsluizen van Taliban- en Al-Qaida strijders. Die zouden verder worden vervoerd naar Polen en Roemenië om vervolgens daar gemarteld te worden. Que? Lijkt mij niet praktisch om iemand op te pakken in Afghanistan, die persoon te vervoeren naar Amerika en daar volgens de bepalingen van de Geneefse Conventie te behandelen waarna je hem op het vliegtuig naar Amsterdam zet waar gewacht wordt op de overstap naar een ander vliegtuig waarmee de gevange vervolgens wordt getransporteerd naar een detentiekamp in Polen om daar hardhandig verder ondervraagd te worden. Ook in Polen gelden de verdragen voor oorlogsvoering zoals die indertijd zijn opgesteld in de Zwitserse hoofdstad. In elk geval heeft de media weer een leuk speeltje...
Neen. Als ik een Amerikaans militair zou zijn die van plan is de Conventie van Genève aan de laars te lappen zou ik mijn gevangen gewoon ter plaatse "ondervragen". Veel minder moeite.

Zo vond ik het ook weinig moeite om oliebollen uit te delen aan de kinderen van de opvang vanmiddag toen ik m'n zoon kwam ophalen. 'k Was lekker vroeg vrij en dus hadden wij alle tijd voor de wekelijkse boodschappen. Helaas vanavond weer een uurtje of wat weg. Maar het is voor een goed doel: het eerste evaluatiegesprek betreffende de huidige officiële werkzaamheden.

Is het U overigens opgevallen dat er een nieuw flubbelding bovenaan deze pagina staat? Dat is de zilveren Award, aan mij uitgedeeld door de beheerders van Flubbel.com. Goed, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!