Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 15, 2005

Belediging

Belediging

Googlewhack:
hoe vaak bid Cuba ?

Freya van den Bossche van het Belgische SP.A :"Het socialisme zal een feestje zijn, of het zal niet zijn."
De Vlaamse politica heeft een uitgesproken mening over (de leden van) het kabinet Balkenende. Zal de Nederlandse Overheid nu een aanklacht wegens belediging indienen zoals Viola Holt dat eerder deed tegen Robert Jensen? Eigenlijk wel vreemd dat mevrouw Holt serieus wordt genomen. Zelf ben ik ook meerdere malen beledigd in mijn leven. In een enkel geval zelfs door dezelfde persoon. Als ik een aanklacht indien als niet-bekende Nederlander zijnde, maak ik dan kans op smartegeld? Of misschien kan ik net als Viola er beter een boek over schrijven en zo m'n eigen smartegeld verdienen. Onzin natuurlijk! Wanneer iemand je beledigt dan pak je die persoon terug. Bijvoorbeeld door ten overstaan van de wereld zijn/haar zwakke punten bloot te leggen of (nog beter) door het bestaan van de persoon in kwestie categorisch te ontkennen. Provocateurs (de beroeps-beledigers) kunnen daar absoluut niet tegen, aandachtsgeil als zij zijn. Mijn gratis tip voor Viola Holt.

Zal ik de AIVD tippen over Rita Verdonk? Dat kan dan nog lachen worden. Tenzij minister Remkes liegt...
Volgens minister Remkes werd Pim Fortuyn niet gevolgd, geobserveerd of afgeluisterd. Het kan dus niet anders of een betrokken burger gaf een tip aan een AIVD-medewerker (volgens Remkes althans) die vervolgens de heer Fortuyn uitnodigde voor een openhartig interview waardoor met name over het sexleven van laatstgenoemde veel feiten naar voren kwamen. Uiteraard heeft de vermoorde hondenliefhebber toestemming gegeven om het een en ander op diskette te laten vastleggen. Volgens minister Remkes dus.

Naar mijn mening wordt zelden gevraagd. Maar wie trekt zich ook wat aan van een alleenstaand acteur met kind die op zijn vrije dag de administratie bijwerkt, de keuken een sopje geeft en "Woeste Hoogten" van Emily Brontë (Boek nummer 19 van dit jaar!) uitleest?

Als uitsmijter van de dag presenteer ik U een stukje gratis reclame voor The Amsterdam Dungeon. Het Reformatorisch Dagblad besteedde recentelijk aandacht aan het feit dat mijn werkgever in het kader van het naderend kerstfeest heeft bedacht dat De Duivel de Kerstman heeft gevangen en Rudolph, het roodgeneusde rendier aan het spit heeft geregen. Veel gristenen schijnen moeite te hebben met het idee dat het door Coca Cola bedachte symbool van kapitalisme wordt "misbruikt" voor een geintje. Sowieso is het kerstfeest van huis uit een heidens ritueel maar zouden de meeste gelovigen dat willen weten? Tsja, dierenliefhebbers zullen ook het idee van een rendier aan het spit niet appreciëren...

Heeft U trouwens mij vandaag op de foto gezien op de voorpagina van het hoofdstedelijke gratis dagblad Metro?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!