Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 06, 2005

Kijken

Kijken

Een heerlijk rustig avondje gehad, gisteren. Een beetje strijkgoed zitten verwerken tijdens het TV-kijken. Maar wat ik op de beeldbuis gezien heb? Geen idee.

Zo heb ik ook geen idee hoe het nieuw ontdekte zoogdier op Borneo eruit ziet. Men zegt dat er twee foto's van zijn gemaakt maar ik heb ze nog niet gezien. Grappig: wanneer er een nieuwe keversoort wordt ontdekt komt dat nauwelijks in het nieuws maar heeft het een zacht vachtje of mooie grote ogen dan zijn de ogen van de wereld erop gericht. Precies zo gaat dat met dieren die gedood worden of zelfs met uitsterven bedreigd.
Heeft U al 'ns een petitie getekend tegen de brute moord op eendagskuikentjes of hun mama's? Jaarlijks verdwijnen er tientallen keversoorten van de aardbodem maar één groot-log-zwart/wit-beest-met-grote-ogen-dat-uitsluitend-bamboe-eet wordt bedreigd en de wereld staat op z'n kop. Goed beschouwd best wel vreemd. Wie bepaalt dat alleen degenen met een (in mensenogen) appetijtelijk voorkomen mogen voortleven?

De tijden veranderen. Wanneer je zo'n tien jaar terug een deur openhield voor een dame-met-kinderwagen zeide zij met den ogen stralend van nauwelijks verholen dankbaarheid "Dank U vriendelijk, mijnheer!" Tegenwoordig rijden ze doodleuk met de buggy over je tenen waarbij ze niet eens het fatsoen kunnen opbrengen om je even in de ogen te kijken. Nu ja, het gaat waarschijnlijk maar om uitzonderingsgevallen maar ik zou bijna overwegen om in dit soort gevallen de lijfstraffen weer her in te voeren. Gewoonweg uitleveren aan Condoleezza Rice. Dat zal ze leren!

Ging ook even naar het deelraadskantoor om mijn bestelde paspoort op te halen. U weet wel: dat stukkie papier waar ik 38,80 euro voor mocht neertellen. Inclusief administratiekosten. Dus eigenlijk kost het ID-bewijs wat minder. Maar hoezo administratiekosten? Ik zie me al bij de bakker staan:"Mag ik van U dat brood van 1,20?" -"Natuurlijk, meneer! Dat is dan 1,32 vanwege de tien procent administratiekosten. Tsja, de kassa kost ook stroom en de zaterdaghulp moet ook worden betaald. Om nog maar te zwijgen van de graanvermaal-toeslag." Zal me even lekker worden! Maar ja, ga maar eens ergens anders je paspoort halen...Nu ken ik toevallig nog wel een louche etablissement in de Amsterdamse binnenstad waar...;-)

Aanstaande donderdag om 16:45uur is er op de Vlaamse zender Ketnet een aflevering te zien in de serie "Sprookjes": Sneeuwwitje. In de hoofdrol Aukje van Ginneken en in één van de bijrollen...ikke! (Die ene met de puntmuts die Aukje's appelstukje van de mond opvangt...) Kijken jullie ook? En kan iemand't opnemen voor me? M'n opname-apparaat doet een beetje raar...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Frits Philips en de slachtoffers van het vliegongeluk in Teheran.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!