Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 08, 2005

Sexleven

Sexleven

Brandweerlieden mogen eerder met pensioen omdat het werk fysiek zo zwaar is. Prima. Maar waarom geldt die regeling dan niet voor vuilophalers, bejaardenverzorgers, glazenwassers en kogelstoters? Waarom vinden de Nederlandse brandweerlieden dat alleen zij het zo zwaar hebben? Zij vinden zelfs dat zij daarom het recht hebben op een wilde staking. Mede vanwege deze houding pleit ik ervoor alle stakende brandweerlui oneervol te ontslaan en de mensen van de vrijwillige brandweer een betaalde baan aan te bieden. Zij doen vaak namelijk exact hetzelfde werk maar dan voor een veel lagere beloning én zonder te zeuren.

Wie wél zeurt is natuurlijk Frans van Anraat met z'n "Ik wist echt niet dat die chemicaliën zouden worden gebruikt om een half volk uit te roeien; die Iraakse generaal kwam erg integer over toen hij mij vertelde dat hij dat spul nodig had voor de textielfabriek van zijn niet-bestaande zus." Ik zou zeggen: Open een paar vaten van die "onschuldige" chemicaliën, vul daar een zwembad mee en laat Fransje lekker zwemmen. Wat er na een uur nog van hem over is mag worden overgeleverd aan een Koerdisch meisje dat haar familie is kwijtgeraakt, mede door ome Frans. Dat meisje geef je een schroevedraaier, een rat en een figuurzaag. Stop er een dosis fantasie bij en verkoop de TV-uitzendrechten aan John de Mol...

Die is trouwens vast al aan het onderhandelen met Peter R. de Vries over de vraagprijs van de tapes met daarop intieme details over het (sex)leven van wijlen Pim Fortuyn. Het zal je maar gebeuren dat je sexleven wordt geclassificeerd als staatsgeheim! Op het Binnenhof is men in rep en roer nu is uitgekomen dat de AIVD ook dossiers bijhoud van mensen (en zelfs politici!) die officieel nergens van worden verdacht. Alsof dat een nieuw feit is! De praktijken zijn gewoon afgekeken van de Gestapo, de KGB, de NSA en meer van die organisaties, opgericht door megalomane paranoïde dictators...

Wacht maar tot mijn zoon dictotor wordt! Vooralsnog gaan wij lekker kaasfonduen en blijven wij aardig voor elkaar én voor de medemens. Ook als het geen Make a difference Day (MADD) is. En ook als het geen Kerstmis is. Ook buiten die dagen om (hoe goed bedoeld ook) kun je je medemens met respect behandelen. Vind ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!