Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 04, 2005

Wapentuig

Wapentuig

Leuk. Na februari 2006 mag Nederland ongeveer als enige land nog geld stoppen in de JSF. Nadat eerder Noorwegen heeft besloten het benodigde geld te steken in nuttiger zaken dan het bouwen van vliegmachines die uitsluitend onder Amerikaans commando mogen vliegen besluit zeer waarschijnlijk de afdeling Defensie van het land van Bush & Co om van het verder ontwikkelen van dit wapentuig af te zien. Oftewel: wij mogen voor de kosten opdraaien maar alleen de VS mag gebruik ervan goedkeuren. En als wij nou'ns in orlog met de Amerikanen zouden geraken? Moeten wij hen dan toestemming vragen om het ding tegen hen te gebruiken?
Ach, al eerder leverden Nederlandse bedrijven wapentuig aan een land dat de goederen vervolgens inzette in hun oorlog tegen de Verenigde Nederlanden. Kent U de Spaanse Armada nog?

De zondag was vandaag voor ons een ware rustdag. Gezellig uitgebreid ontbijten, een beetje schoonmaken en opruimen, oma op visite krijgen en melding maken van een recente droom op de betreffende webpagina.
Ook de pagina die één van mijn CV's herbergt is weer up-to date.

Samen met de kinders onder het genot van een bakje popcorn gezien hoe Carl Verheijen het wereldrecord op de 10 kilometer langebaanschaatsen scherper stelde. Eva geholpen met het zoeken naar de tien verschillen in een doe-boekje en haar complimentjes gegeven omdat zij duidelijk het verschil tussen hele en halve uren kon uitleggen aan de hand van een speelgoedklok. En over speelgoed gesproken: Eva vond in haar schoentje bij de kachel een mini-lavalamp met glitter, Ferdinand vond een snoer met lichtjes op batterij en oma vond een lekker zeepje. Papa kreeg van Sinterklaas een super-DVD met maar liefst tien speelfilms daarin geperst en Miriam vond een doolhof-puzzel in de laars die hier voor haar was neergezet. Wat Dayna in het pakje vind moeten we nog even afwachten totdat zij het pakje uit handen van haar zusje ontvangt...

Buurvrouw Johanna kwam nog een half uurtje op visite en Ajax heeft een voetbalwedstrijd gewonnen! Bovendien hebben de Nederlandse hockey-dames de Champions Trophy in de wacht gesleept. Morgen is de school dicht maar de opvang gelukkig open. Daar gaat m'n zoon dan maar heen terwijl zijn vader zo'n negen uren zal werken in The Amsterdam Dungeon. Gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!