Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 02, 2006

Sprookjes

Sprookjes

De IJskoningin neemt ons mee in haar rijtuig, getrokken door een stel Friese volbloeden. Zij leidt ons door haar wereld van magie. Aan het firmament een sprookjesachtige maansikkel die de illusie versterkt dat wonderen bestaan. De prachtige dame heeft overigens verdacht veel weg van Dungeon-collega Marieke die Eva, Ferdinand en ik eerder op de dag ontmoetten op station Tilburg waar wij op de bus richting Efteling stonden te wachten terwijl zij met diezelfde bus naar haar werk ging...

Terwijl zij de Fata Morgana maar eng vond gierde zij het uit van de pret in de achtbaan Swiss Bob en stonden haar ogen groot van verwondering tijdens de Droomvlucht. Niet alleen Eva vermaakte zich uitstekend in de Winter-Efteling, ook haar broer en hun vader voelden zich prima thuis rond het kampvuur met het Kozakken-koor en zelfs bij het podium waar men spelletjes speelde rond het thema "The Sound of Music".

Absoluut hoogtepunt was voor ons alledrie toch wel het ritje in de koets van en met de wondermooie IJskoningin. Wij hadden de hoop al opgegeven haar nog te treffen maar slegs luttele seconden voordat wij de uitgang van het attractiepark zouden bereiken was zij daar. Alsof zij op ons stond te wachten...

Als souvenir kochten wij de DVD "Sprookjes". Gewoon, omdat papa meespeelde in "Sneeuwwitje" op deel 1 van de serie, geproduceerd door Studio 100 en opgenomen op lokatie in de Efteling.

Voor één dag geen ellende of andere narigheid maar gewoon even geloven dat sprookjes bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!