Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, februari 04, 2006

Filosoferen

Filosoferen

Wij gaan naar Afghanistan! (3x), ratatatatata, etc... (Op de wijs van 'Holland heeft de wereldcup!") Was er ooit iemand die daaraan twijfelde dan? Zijn er echt mensen die niet doorhebben dat het Afghanistan-debat alleen een farce was, uitgevoerd onder kiezersdruk?

Op 7 maart aanstaande mogen de kiezers weer wat druk uitoefenen. Zij kunnen dan laten weten welke partijen volgens hen de dienst mogen uitmaken in gemeenteraad en deelraad. In Amsterdam geschiedt dat stemmen voor het eerst op electronische wijze. Verschillende stembureauleden hebben inmiddels een cursus gevolgd in omgaan met het New Vote-systeem. Ik was eergisteravond aan de beurt. Het door SDU-uitgevers ontwikkelde apparaat ziet er capabel uit. Het enige waar ik mij eigenlijk zorgen over maak is dat het hele systeem draait onder Windows...

Waar ik mij geen zorgen over maak is mijn zoon. U had'm moeten zien, gistermorgen met zijn tas vol "Romeinse" verkleedspullen. "Papa, ik neem maar een paar extra zwaarden mee zodat ook kinderen die geen zwaard hebben er met eentje op de foto kunnen." Lief, he?

Collega Willem zag er ook heel lief uit toen hij gisteravond tijdens het filosoferen met ondergetekende, vriend Herman en buurman Vincent spontaan in slaap viel midden in een zin.
Het Hegelspel vond men leuker dan verwacht. Zo kwamen wij via de these "brood" en de antithese "spelen" ondermeer terecht bij sex en de HMG-groep...baie interessant. Een filosofisch vraagstuk dat ondermeer aan de orde kwam was de volgende:"In een la zitten 32 zwarte sokken en 24 witte. Door elkaar. Hoeveel sokken moet je eruit halen om er zeker van te zijn dat je twee zwarte en twee witte in handen hebt?" Wat denkt U?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!