Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 09, 2006

Avondritueel

Avondritueel

Intrum Justitia heeft een probleem. Met mij. Ooit had ik iets besteld bij een bedrijf. De benodigde pecunia zijn in januari van mijn rekening afgeschreven. Niet volgens Intrum Justitia. In februari stuurden zij mij een brief met de mededeling dat ik alsnog moet betalen. Met een boete eraan vast "voor administratiekosten". Ik bel en krijg een bandje "Om te worden teruggebeld toets een 1 en laat Uw naam, referentienummer en telefoonnummer achter. Wilt U zelf op een later tijdstip terugbellen, toets dan een 2.". Het is dan nog geen 1 april maar toch krijg ik het gevoel dat ik in het ootje wordt genomen. Desondanks kies ik voor de "U wordt teruggebeld"-optie. Ik word niet teruggebeld maar krijg wel een nieuwe dreigbrief:"Als U niet onmiddellijk betaald komen alle extra kosten voor Uw rekening". Ik bel weer, krijg hetzelfde bandje en kies dezelfde optie als bij de eerste keer. Weer wordt ik niet teruggebeld maar krijg ik wel weer dezelfde dreigbrief. Inmiddels voel ik mij ietwat geïntimideerd en besluit een kopie van het rekeningafschrift naar hen op te sturen. Een mededeling in die aard laat ik achter op hun antwoordapparaat. Als reactie sturen zij mij een brief met daarin een voorstel voor een afbetalingsregeling. Een afbetalingsregeling voor een bedrag dat ik al lang betaald heb? De groeten! Nog eenmaal spreek ik het antwoordapparaat in van Vrouwe...eh...Intrum justitia waarin ik hen uitdaag mij te bewijzen dat ik niet betaald heb (dacht toch echt dat je in dit land onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen), wensch hen daarbij veel succes en doe ze ook nog DE GROETEN!" dat was enige weken terug. Vanmorgen wordt ik gebeld door een geautomatiseerde mevrouw die mij de keuzes voorlegt:"Toets 1 als U het nieuwe totaalbedrag al betaald heeft; toets 2 als U dat alsnog met spoed gaat doen of toets 3 wanneer U dat niet van plan bent." Uiteraard kies ik optie drie waarna mij vriendelijk verzocht wordt hen te bellen. Ik denk "Pardon, zij bellen mij toch?" maar besluit met de hand over het hart te strijken en ook de kosten van het volgende telefoongesprek niet bij hen te declareren, evenmin als de postzegel en de eerder gemaakte kopiëerkosten. Soms kan ik heel aardig zijn. Tot mijn verbijstering krijg ik na het doorlopen van een ruim vijf minuten durend keuzemenu iemand live aan de lijn! Mevrouw Lelieveld van Intrum Justitia vraagt mij om de betaalgevens van de overschrijving uit januari en belooft dat Intrum Justitia mij een nieuwe brief zal sturen. Ik houd U op de hoogte.

Vanmorgen lekker gevergaderd met de papa's en mama's van het oudercollectief over het op handen zijnde feest met daaraan gekoppeld het afscheid van de directeur en het opknappen van de twee schoolpleintjes. Daarna een beetje in huis gerommeld tot het tijd was om met Fer naar oma's huis te gaan om daar wat spulletjes voor haar op te halen. Aan collega David-Jan kon de Ferman zodoende wat van zijn hedenmiddag vers geplukte basilicum
uit eigen schooltuin overhandigen. Nog even wat zitten bijkletsen voordat wij naar huis gingen voor het avondritueel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!