Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juni 27, 2006

Elftal

Elftal

Harrie wordt goed verzorgd. Gisteren door Eva en Ferdinand samen en vanmorgen door Ferdinand. Morgen wordt Harrie een stukje groter.

Ook het verschil tussen de VS en "de rest" wordt steeds groter. Andermaal is duidelijk dat Amerika vindt dat zij als enigen vinden dat zij boven de wet staat. Als recent voorbeeld noem ik het feit dat "men" inzage heeft verkregen in gegevens van zo'n 8000 banken in Europa in het kader van "de strijd tegen het terrorisme". Heel leuk allemaal maar wel een beetje buiten de wet om. Een Europarlementariër merkte heel aardig op:"Het kan niet op een legale manier gebeurt zijn want de wet die inzage moet regelen is nog in de maak."

Amerika noemt zichzelf baas van de wereld en kijkt daarbij graag naar gewapende conflicten. Zij is er trots op de meeste daarvan te beginnen en bestempelt Europeanen als watjes. Weten zij dan niet dat deze "watjes" goed zijn voor aanlevering van 80 procent van de troepenmacht inzake internationale vredesmissies en dat 70 procent van het geld voor wederopbouw van een met name door de VS platgebombardeerd land uit Europa komt? Bovendien claimt Amerika de leider te zijn van de VN en dat terwijl zij welgeteld één jaar contributie heeft betaald tijdens het hele bestaan ervan! Amerika geeft bovendien veel en veel meer uit aan "Defensie" (Newspeak voor "oorlogstuig") dan aan ontwikkelingshulp of oude-dag voorzieningen voor de eigen bevolking en neemt "ons" kwalijk dat wij dat omgekeerd doen. Het is niet voor niets dat een van de leiders van het land (Donald Rumsfeld) als favoriete quote Al Capone citeert:"Je bereikt meer met een vriendelijk woord en een pistool dan met een vriendelijk woord alleen." Inderdaad zal het korte termijn effect duidelijk zichtbaar zijn maar op de lange duur maak je er geen vrienden mee. Tsja, wat voor politiek verwacht je anders in een land dat het steeds maar vier jaar lang hoeft vol te houden op het wereldtoneel?

Als het goed is moet ik nog wat langer mee dan dat en daarom ga ik nu maar slapen en mij vooral geestelijk voorbereiden op de bespreking van de Jaarrekening 2005 tijdens de deelraadsvergadering van morgenavond.
Gisteravond was het ook al gezellig laat geworden met kaartclubleden Bas en Vincent & Jessica en de uitschakeling van het Nederlands elftal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!