Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juni 24, 2006

Verschijnsel

Verschijnsel

Het is vroeg in de morgen. Zelfs de zon is nog maar net op. Op de kade aan de gracht zit een man. Links naast hem staat een bakje yoghurt, zijn ontbijt. Rechts naast hem staat een fles water. Een hele grote. Achter hem ligt een groene rugzak. In zijn linkermondhoek bungelt een pijp. De rook vormt kringetjes boven zijn hoofd. De Reiziger (want dat is de man) geniet zichtbaar van het feit dat hij leeft. Dat het leven ademt.

In verband met de nieuwe dienstregeling per 28 mei jl. stelde ik het GVB (Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam)een aantal vragen. Ik ben benieuwd of zij bekend is met de Wet Openbaarheid van Stukken.

Zo ben ik ook benieuwd wat er waar is van de geruchten over een eventuele samenwerking van Rita Verdonk met Marco Pastors. Op 6 april jl. voorspelde ik al dat het niet ondenkbaar is dat uit hun samenwerking (en natuurlijk die van Ayaan Hirsi Ali, Geert Wilders en Joost Eerdmans en wellicht ook Filip Dewinter en Michiel Smit) een nieuwe partij zou ontstaan.

Vanavond (na een dag van lekker buitenparlementair werken en een ijsje eten met m'n zoon) ontstonden er in elk geval nieuwe politiek getinte plannen binnen het hoofdstedelijke stadsdeel Westerpark tijdens het fractie-overleg van de lokale SP. Het einde van de vergadering was nog gezelliger dan het begin want toen kwam de notenlikeur op tafel, dankzij gastvrouw Jessica. Fractiegenote Fleur overhandigde mij, als kado voor Ferdinand, Harrie. Harrie? Wie is Harrie? Welnu, Harrie is een zogeheten vriendschapsbrood en heet eigenlijk Herman. Kent U het verschijnsel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!