Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 07, 2006

Werken

Werken

Onderweg lopend vanaf het fractie-overleg naar huis viel het mij weer op dat Nederlandse jongeren een Engels fenomeen hebben ontdekt: het doelloos rondrijden door de wijk met een gemotoriseerd voertuig en daarbij zoveel mogelijk mensen intimiderend. Nog even en zij gaan, in navolging van hun Engelse "collega's" voorbijgangers met eieren bekogelen. Gewoon uit verveling. Hoe komt het dat mensen zich niet meer weten te vermaken? Als er niets interessants op TV is en mama heeft het gebruik van de spelcomputer tijdelijk aan banden gelegd dan weet men klaarblijkelijk niet meer wat te doen. Zielig hoor.

Minder zielig zijn de voetballers van de Amsterdamse lokale zender AT5: Het voetbalteam van AT5 United werd vijfde in de strijd om de Copa Amsterdam. Coach is Piet Schrijvers, indertijd "de beer van de Meer", later "De bolle van Zwolle" en vervolgens "Het lek van Pec". Mijn moeder noemt hem nog immer liefkozend "Maja de Bij" vanwege de kleuren van zijn favoriete keepersoutfit (zwart/geel) en de omvang van zijn middel...

Intussen blijft de omvang van de bankrekening van Tjibbe Joustra maar toenemen. De huidige Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding strijkt ook nog steeds geld op van het UWV nadat hem daar in maart 2004 de wacht was aangezegd vanwege wanbeleid. Wat een land dat de grootste oplichters beloond voor hun praktijken! Ik ben beneiuwd wat hij allemaal al heeft gedaan als Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding.

Even gokken: twee weken gelogeerd in een zes-sterren hotel in Saoedi-Arabië om vanuit zijn hotelkamer naar terroristen te kijken; een week verwennerij in Washington om daar met Bin Laden en de andere collega's de gewone burger hartelijk uit te lachen onder het genot van een hapje en een drankje en...Gekkigheid natuurlijk en vast niets van waar. Hoop ik. Toch vraag ik mij af af wanneer deze man tijd heeft om te slapen aangezien hij dezelfde soort werkzaamheden verricht als Lid van de Raad van Toezicht bij Staatsbosbeheer, bestuurslid van het Groenfonds en commissaris bij het ROI. De Vice-Coordinator van het NCTB, ene Mevrouw Ongering, heeft ervaring in een soortgelijke functie bij de politie; de heer Joustra heeft absoluut géén ervaring op het gebied van veiligheid en bestrijding van criminaliteit. Hooguit als ervaringsdeskundige van de andere zijde...Mij is duidelijk dat deze inwoner van Wassenaar (Ook rasoplichtster Neelie Kroes woont daar. Toeval?) een goede deal heeft gemaakt met staatssecretaris de Geus indertijd:"Goed, ik stap op bij het UWV omdat ik de aanschaf van marmeren toiletpotten voor de directie belangrijker vind dan het behoud van banen van "gewoon" personeel maar dan krijg ik van jou wel een baantje waarin ik nog meer geld krijg én nog minder hoef te werken!"

Update: Zojuist zijn er nog wat foto's geplaatst van het feestje Crazyland Erotic Pinkster Vibe in Culemborg alwaar ik in de nacht van zondag op maandag in de kleedkamers heb mogen rondlopen. U moet misschien nog wel even (gratis) lid worden van de betreffende organisatie...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Billy Preston

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!