Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 12, 2006

Daagt

Daagt

Ben net terug van een deelraadsvergadering die volgde op een dagje hard werken en een korte rapportbespreking: Mijn zoon is goed bezig op school maar mag nog wel wat meer aandacht besteden aan zijn handschrift en zijn instelling rond werkstukken, spreekbeurten en boekbesprekingen. Ik legde de juf uit dat hij al zoveel heeft om aan te denken en zij was het ten dele met mij eens.

Sommigen denken dat ik mij te pletter verveel. Zo bellen mensen mij tot driemaal toe op, verspreid over twee dagen, met exact dezelfde vraag; mensen sturen mij per e-mail tweemaal hetzelfde verzoek, met enkele uren tussenruimte. Heel fijn voor jullie dat jullie je zo vervelen maar doe dat voortaan lekker in je eentje! Alvast bedankt voor de medewerking. Kleine tip: zoek (vrijwilligers)werk. Onbetaald maar wel zo prettig.

Zelf heb ik betalen om te mogen betalen altijd een belachelijk fenomeen gevonden. Indertijd betaalde de consument voor de dienst Girotel zo'n vijf gulden per maand. Ongelooflijk: omdat je de bank tijd en moeite bespaart door je geldzaken zelf af te handelen moet je hen betalen! Later bespaarde je de bank tijd en moeite om de boodschappen met de pin te betalen in plaats van het betalen met contanten dat veel meer handelingen tot verwerking vereist. Ook voor deze "service" moet worden betaald. Nu willen de banken nog meer centjes hebben en dat terwijl zij spaarders al hebben opgelicht door hen bijvoorbeeld te lokken met hoge internetspaarrekeningen die vaak al binnen een jaar minder opbrengen zonder dat dat wordt aangekondigd. Ook verrijken zij zichzelf door middel van valutering. En met deze lui moeten wij medelijden hebben? Dacht'ut dus effe niet!

De kinderen van groep zes mochten effe een lijstje maken van dingen die zij zouden meenemen naar een onbewoond eiland. Hier is het lijstje van Superfer:

>>Ik neem mee een switserszakmes en een bijl en onijndig veel lucifers een tent en legerkleding en de tondeldoos en de tondeldoos is een aansteker en als je die gebruikt
Dan komt er een draak en die vervuld je wensen<<

Zijn wens om goed te scoren op zijn Topografie-toets van vandaag...eh...gisteren kwam in elk geval uit:
Ferdinand haalde voor zijn topo-toets over Noord-Brabant niet minder dan een tien-plus. Ik ben geweldig trots op dat jong!!

Een jong meisje is trots op de verrichtingen van een dierenarts in haar woonplaats: Blub is weer beter! De 3-jarige goudvis werd behandeld voor een huidtumor en kan na een operatie van nog geen anderhalve minuut weer vrolijk rondzwemmen. Ik vind het geweldig! Dan hoor je natuurlijk mensen zeggen:"Ach, het is maar een goudvis". Nou, moet je die mensen 'ns horen janken als hun kat onder een tram komt. Dan piepen ze opeens heel anders. Huichelaars zijn het vaak. En hypocrieten ook nog...;-)

Dan ook nog dit: Wie is er allemaal voor herinvoering van de ruilhandel? Een rode paperclip werd uiteindelijk verruild voor een huis...

En ook nog dit:
De Amerikaanse burgerrechten-organisatie ACLU is lekker bezig. Die durft het gewoon aan om de president voor het gerecht te dagen wegens het ongrondwettelijk afluisteren van burgers. Dat zou mogen als wapen in de strijd tegen het terrorisme. Helaas kan de overheid niet met documenten aantonen dat het afluisteren noodzakelijk is want anders komt de binnenlandse veiligheid in gevaar. De ACLU bevecht die stelling vanuit het oogpunt:"Dan kunnen ze voortdurend de wet omzeilen, zolang ze dat argument maar gebruiken!"
Ik stel voor dat de rechter zelf de betreffende stukken mag inzien voordat hij of zij een oordeel velt. Het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat zelfs de rechter de stukken die het belangrijkst zijn voor een goede procesvoering niet mag inzien? Zo gaat het volk twijfelen of die stukken uberhaupt wel bestaan...

Zal de onlangs opgerichte beweging "Wij vertrouwen stemcomputers niet" ooit ook zo ver (durven) gaan dat het de minister-president voor het gerecht daagt?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Wilhelm Schippers en Syd Barrett

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!