Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juli 06, 2006

Gemaakt

Gemaakt

De schoolkinderen uit m'n zoon's klas kregen gisteren een briefje van de juf met daarbij de mededeling:"Raak'm niet kwijt want ik maak geen nieuwe voor je!" Vanmorgen kwam Ferdinand tot de ontdekking dat-ie zijn exemplaar niet kon vinden. Tranen met tuiten en toch maar naar school. Daar nam ik hem even apart en vertelde hem dat er niets zou gebeuren wanneer hij gewoon eerlijk aan de juf zou vertellen wat er aan de hand was. Twee kinderen luisterden blijkbaar ons gesprek af en afzonderlijk van elkaar zeiden ze:"Je mag de mijne wel hebben dan zeg ik wel tegen de juf dat ik 'm kwijt ben." respectievelijk "Ik maak wel even een kopietje voor je. De juf hoeft niets te merken." Mijn zoon heeft vrienden. Echte vrienden...:-)

De Natiionale Spoorwegen hebben bijna geen vrienden meer en wanneer zij dit bericht in hun voordeel gebruiken zal dat nog verder verminderen Goed nieuws voor de NS: kunnen zij weer een nieuwe smoes toevoegen aan hun lijstje van vertragings-redenen...Naast de herfsblaadjes die vierkante wielen veroorzaken (50 jaar geleden vielen herfstblaadjes natuurlijk altijd keurig vlak naast de rails en pas sinds de privatisering erop), het bevriezen van de wissels of zelfs het krimpen van rails door de kou (voor de privatisering hadden we toch echt strengere winters. Vraag het KNMI maar!) en het uitzetten van rails door de zomer wardoor "golven" ontstaan kan men het nu gooien op de gladheid van de rails door het natworden van door de aanhoudende droogte niet weggedwarreld vuil. Of zoiets.

Nog zoiets: de plannen van Sybilla Dekker, (demisionair?) minister van Volkshuisvesting. Wie nog het idee wil hebben dat er daadwerkelijk gesproken kan worden over de "Visie op de woningmarkt" van dictator Dekker kan zich via deze pagina aanmelden.

De kersverse ministers zijn reeds aangemeld en het gevallen kabinet regeert eenvoudigweg door. Dat gaat wel heel erg makkelijk! Het kabinet Balkenende-3 (we weten allemaal nog hoe het met 1 en 2 afliep...) moet rekenen op de steun van de LPF. Gelukkig voor Verdonk en de zijnen zijn ook de SGP en de ChristenUnie bereid de "nieuwe" formatie te steunen.

Lousewies wil wel een motie steunen waarin wordt aangegeven dat zolang de minister waardoor (indirekt maar toch) het kabinet gevallen is blijft zitten op haar post het in ieder geval niet door D66 gesteund zal worden. Zelf zo'n motie starten ziet zij vooralsnog niet zitten.

Vandaag mocht ik weer den gehele dag niet zitten vanwege het werk. Uitgezonderd het moeten omgaan met een paar lastige klanten een goede maar vermoeiende werkdag gehad. Gelukkig is de eerstvolgende vergadering morgenavond pas weer dus deze avond even een potje darten met m'n zoon en dan vroeg naar bed.

Opeens vraag je je af: wanneer je iets gratis hebt gekregen en je verkoopt dat door voor een dubbeltje, hoeveel procent winst heb je dan gemaakt?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Dick Schulte Nordholt en dat van Kenneth Lay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!