Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, augustus 25, 2006

Uitspanning

Uitspanning

Terwijl de zaak van de na een ontvoering van maar liefst 8 jaar weer het haar ouders herenigde Natascha Kampusch niet alleen in Oostenrijk de gemoederen nog flink bezighoudt heeft de hoofdstedelijke politie de ontvoeringszaak van een 1-jarig kind in Amsterdam dezelfde dag nog opgelost. Hulde!

Ook hulde aan al die mensen die zich dagelijks bezighouden met het verminderen van de hoeveelheid geweld in de wereld. Voor al die mensen die vinden dat dat toch geen zoden aan de dijk zet heb ik de volgende anecdote:
/Een man staat elke dag op een plein te verkondigen dat niemand geweld mag gebruiken. Na een week zegt iemand tegen hem:"Waar ben je mee bezig? Je ziet toch dat er niemand luistert en dat er niets verandert?"-"Dat kan wel zo zijn" zegt de man, "maar ik wil voorkomen dat IK verander."/

In de leerboeken zoals de meeste van de lezers die hebben leren kennen zal ook het een en ander verandert moeten worden: Tegenwoordig is Pluto een "dwergplaneet" en niet langer een "planeet" waardoor het officiële aantal planeten in ons zonnestelsel weer op 8 komt, zoals dat het geval was voor 1930. Want inderdaad, wanneer Pluto als planeet gezien moet worden is dat ook het geval met UB 131, beter bekend onder de naam Xena. Naast Xena zijn nu ook ondermeer Ceres en Charon geplaatst op de lijst van dwergplaneten. De derde categorie hemellichamen, waartoe ondermeer onze maan behoort, is genoemd "kleine zonnestelsel objecten". Weten we dat ook weer.

Sinds gisteren weet ik weer dat ook mijn lijf beperkingen heeft in de hoeveelheid energie die eraan onttrokken kan worden. Na een dag gewoon werken nog een paar uurtjes langer gebleven ten behoeve van een prijsvraag, uitgeschreven door Slam FM. Mijn verkoudheid werd er niet door verminderd. Zodoende kwam ik vandaag alleen maar buiten om kiwi's en sinaasappelsap te halen. Onderweg echter kwam ik tramvriendin Maya tegen en heb ik met haar en een paar vrienden en vriendinnen van haar een jus'tje genuttigd in een lokale uitspanning.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van John Blankenstein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!