Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 14, 2006

Fijn he?

Fijn he?

Van m'n zoon en m'n moeder kreeg ik een prachtige houten versie van het eeuwenoude spel De Torens van Hanoi, een bloemetje en een pakje kaarten met wijze spreuken; van buren Hetty & Vincent een fraai tuinkaars en (jawel) een bloemetje. Natuurlijk ook heeeeel veel warme handdrukken, telefoontje, knuffels en zelfs kussen gekregen van diverse individuen en een aantal postkaarten. Bovendien kreeg ik een gezellige werkdag die werd vervolgd met een gezellige avond thuis en later met een verhelderend evaluatie-gesprek met de geachte fractie-voorzitter van de SP-Westerpark. Het mag een geslaagde verjaringsdag worden genoemd en hoewel ik misschien wat ouder ben geworden (ben nu 39) zal ik op een aantal punten niet zo snel veranderen. Zo blijf ik mij voornemen om wat meer te handelen naar mijn leeftijd (en dan vooral op het fysieke vlak) en zal ik mij nog wel even druk blijven maken om de zaken des levens. Zoals de volgende:

Xena heet niet langer Xena maar Eris, naar de Griekse godin van de tweedracht. Lekker dan. Gaan we eerdaags Pluto dan maar Fifi noemen omdat het geen grote hond meer is maar een dwergplaneetje? Laten we meteen Mars maar omdopen in Mir omdat Mars staat voor de god van de oorlog en Mir "Vrede" betekent. Verder nog suggesties voor naamsveranderingen van planeten? Moeten wij, gewone burgers, het maar gewoon tolereren dat "men" besluit dat een planeet opeens anders moet gaan heten?

De Nederlanders blijken een echt tolerant volkje te zijn. Wij toleren iedereen. Zolang "iedereen" maar dezelfde mening heeft als wij tenminste. Dat wil niet zeggen dat ik voor invoering van de Sharia ben maar mensen die dat wel zijn hebben ook het recht hun mening te verkondigen. Wanneer ik hen het recht ontneem hun mening te verwoorden waarom zou ik dat dan nog wél mogen? Waarom is gezegd dat mijn mening moet prevaleren? Dat is tenminste mijn mening. Vindt U dat vrijheid van meningsuiting uitsluitend geldt voor mensen die dezelfde mening hebben als U? Dan hoort U bij de meerderheid van de bevolking. Fijn he?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Lolle Nauta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!