Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 24, 2006

Lopende band

Lopende band

Ferdinand had besloten een dagje thuis te blijven in z'n eentje en een hoop computerspelletjes. Ook heeft hij zich niet onbetuigd gelaten op huishoudelijk gebied. Zo heeft hij de was van twee dagen terug keurig in de kast weggeborgen, de was van vandaag in de droger gezet en de hamburgertjes gebakken ten behoeve van het avondmaal. Hij lijkt misschien wel volgzaam maar toch heeft hij een (somtijds overduidelijke!) eigen mening.
Dat recht heeft hij tenslotte.

Natuurlijk is de vrijhijd van meningsuiting een groot goed maar bestaat dan ook de vrijheid van beledigen?
Natuurlijk mag beledigen ook. Maar dan moeten mensen ook bereid zijn de consequenties te aanvaarden.
Aktie=reaktie. Ook bij intermenselijke relaties.

Die heb ik genoeg. Zo had ik vanmorgen ondermeer een monteur van de KPN op visite die ons huisje voorzag van een vers Isra-punt: zo'n kastje aan de muur dat internet-verbinding mogelijk maakt. Internetten gat nu op een meer dan redelijke snelheid en de verbinding is vooral stabiel. Lekker. Dat was vast ook het eten geweest op het Suikerfeest bij buurman Sam waarvoor wij waren uitgendodigd via buurvrouw Hetty.

Iets voordat ik de uitnodiging in kwestie ontving kon ik buurvrouw Margot nog helpen met een kleinigheidje: het uitlenen van een zaklamp. Daarvoor op straat nog even gezellig staan kwebbelen met buurmannen Leon en Martijn. Gezellig.

Dat was het ook op het werk waar het stervensdruk was vandaag: een gemiddelde gehaald van zo'n 100 klanten per uur! Niet slecht voor Amsterdams nieuwste attractie, dacht ik zo te kunnen denken. Af en toe moest ik dan ook even terugdenken aan mijn tijd als vakantiekracht aan de lopende band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!