Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 10, 2006

Youtube

Youtube

Stond na een bezoek aan de lokale buurtsuper nog even te kletsen met de dakloze meneer die daar vlakbij op z'n gitaar zat te tokkelen en het viel mij op hoe hij een vriendelijk woord had voor elke voorbijganger:"Wat een leuk bloesje heb je aan!" "Wat fijn om iemand te zien lachen." "Wat zien julle er lief uit samen!" Daarbij viel het mij op dat verreweg de meesten hem ofwel negeerden danwel meewarig het hoofd schudden alsof zij een of andere gek zagen. Maar vertel nu eens: is het echt zo gek om vriendelijk te zijn zonder een tegenprestatie te verlangen?

Omdat ik bij m'n zoon moest zijn ben ik niet bij de deelraadsvergadering van vanavond. Misschien kan ik weer'ns vroeg gaan slapen en genieten van de rust waar ik al zo lang naar verlang.

Door slaaptekort en andere oorzaken van vermoeidheid waren m'n zoon en ik beiden wat chagrijnig vanmorgen. Gelukkig bracht een opborrelend filosofisch vraagstuk soelaas en vergaten we gewoonweg chagrijnig te zijn bij het beantwoorden van de vraag:"Kan iets wat bezig is met worden tegelijkertjd zijn?"

Op school aangekomen bleek nog steeds dat m'n zoon liever in bed was gebleven dus kwam ik met de preek:"'s Avonds een man, 's ochtends een man." Tsja, ook een jongen van bijna 11 moet leren dat het soms handiger is om te slapen in plaats van aangenaam te verpozen met de oppas...;-)

Nog een paar jaar verder en dan kan ik op m'n mobiel zien of hij al slaapt. Het begint met het impanteren van een RFID-chip bij TBS'ers (kan men zien waar ze zijn wanneer de TBS'er ontsnapt) en het gaat via kinderen (kan men zien of het kind daadwerkelijk onderweg is van de opvang naar huis) via dementerende bejaarden ("loopt mevr. de Vries met haar rollator over de snelweg? Het is maar goed dat in haar chip ook haar bloedgroep zit verwerkt.") om uiteindelijk bij U en mij en babies ("Handig toch? Stel je voor dat het later een TBS'er, kind of bejaarde wordt?") terecht te komen. Hitler lacht in z'n graf.

Kinderen zullen vooral een stuk veiliger zijn wanneer zij niet meer worden gemolesteerd door hun (stief)ouders.
Kent U No Kidding? Deze organisatie probeert mensen bewust te maken dat kindermishandeling (ook in Nederland!) een dagelijkse realiteit is. De immer leuke en betroken Janice Pierre heeft er (niet in haar eentje natuurlijk) een filmpje over gemaakt dat vanaf heden is te bekijken op YouTube...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!