Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 07, 2006

Borstvoeding

Borstvoeding

Vandaag mocht ik als gastspreker aanwezig zijn bij een conferentie over alleenstaand ouderschap in, gehouden in Podium Mozaïek (de voormalige Pniël-kerk) in stadsdeel Bos en Lommer. Het geheel werd georganiseerd door Capabel en de leiding was in handen van Maarten Vos. Het gaat wat ver om in detail te treden over de gezellige (gratis koffie en na afloop bier inclusief gratis netwerken!) middag. Wat wel duidelijk werd is dat "de alleenstaande vader" een zwaar onderbelicht thema is. Voor alleenstaande moeders blijken allerlei ondersteuningsmogelijkheden te zijn maar de eerste cursus voor "de alleenstaande vader" moet nog uit de pijlenkoker komen. In elk geval werd mijn idee voor een jaarlijkse een-ouder picknick met applaus van de ongeveer 120 aanwezigen ontvangen en vond men het klaarblijkelijk errug komisch toen ik vertelde dat alleenstaande vaders regelmatig worden gediscrimineerd. Zo kunnen zij geen koffie drinken bij de buurvrouw zonder dat mensen er wat van zeggen maar serieuzer: ook de Kinderbescherming neemt het gegeven van de alleenstaande vader niet serieus. Zelfs niet wanneer je hen vertelt dat er wezenlijk slegs 1 onoverkomelijk probleem is: de alleenstaande vader kan zijn baby niet voorzien van verse borstvoeding...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!