Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 28, 2006

Onderscheid

Onderscheid

"Papa, kun je denken en praten tegelijk?" vroeg mijn zoon mij onlangs. Vanmorgen kwam hij met de vraag: "Wanneer zeg je "bijna twee uren" en wanneer "twee uurtjes"?" Het ene heeft doorgaans een negatieve klank terwijl de andere term als positief wordt ervaren. Toch zeg je wezenlijk hetzelfde.

Vandaag mocht ik den gehele dag met hem optrekken. Zo zag onze dag er uit:
Koffie gedronken bij m'n moeder; met m'n zoon samen vuurwerk opgehaald; gratis de videoserie "V, bezoekers uit de Ruimte" gekregen bij het passeren van de platenwinkel; even de markt overgeweest; de keuken opgeruimd terwijl de Ferman stofzuigde...Vervolgens de eerste band van "V" bekeken en ons erover verbaasd dat er inderdaad mensen bestaan die vinden dat zij een goede daad verrichten wanneer zij blindelings doen wat de overheid hen opdraagt. Zelfs als dat betekent dat zij hun eigen ouders moeten verraden. Met het veroorzaken van de dood van onbekenden blijken velen geen enkele moeite te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Milgram-experiment. Is het uitsluitend een kwestie van perspectief of is er meer aan de hand? Ook ik vind het erger wanneer een geliefde iets overkomt dan wanneer een paar honderd mensen op Sumatra verdrinken of een paar honderd onbekenden levend verbrandden in Nigeria. Waarom maken wij dat onderscheid?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!