Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 05, 2006

Pakjesavond

Pakjesavond

Ferdinand was gistermorgen vroeg op om de laatste hand te leggen aan zijn Sinterklaas-surprise. Gisteren, onderweg van vriend Maurits naar huis kreeg hij nog inspiratie voor het bijbehorende gedicht en stond zodoende met een vensterbank als ondergrond zijn aantekeningen te maken. Ook nam hij nog even wat aantekeningen door voor zijn topografie-toets van gisteren. Weet U waar de Dnjepr ligt?

Terwijl hij gisteravond onder begeleiding van de oppas naar karate was om daar te pronken met zijn recent verworven blauwe band was zijn vader aanwezig op de twee-maandelijkse werkbespreking bij The Amsterdam Dungeon. Daar komen vooal toeristen langs. De ene toerist is natuurlijk "leuker" dan de ander. Zo heb je hen die het leuk vinden om actief te worden betrokken bij de shows en hen die wij "concertgebouw-publiek" noemen: zij zitten met de armen over elkaar te kijken met een houding van "Kom maar op met die show". Soms heb je ook mensen die er uitsluitend op uit lijken om de boel te versjeteren. Dat ligt niet altijd aan de hoeveelheid vantevoren genuttigde alcohol of andere drugs. Soms ligt het aan het feit dat de baas of school het entree-kaartje betaalt en je toch geen geld kwijtraakt als je je misdraagt. Die mensen hebben aan mij een goeie. Of beter gezegd een kwaaie. Ik draai er namelijk de hand niet voor om om een lastige vader in de hoek te zetten met zijn gezicht naar de muur of acht dronken idioten op te sluiten in een ruimte tot de hulptroepen zijn gearriveerd. Behalve acteren moet je bij The Amsterdam Dungeon soms ook wel mensen opvoeden en scheelt het nogal of je een lokale vestiging van de Josti-band, een middelbare schoolklas of Engelsen op vrijgezellen-weekend binen hebt. Zo blijft het werk gevarieerd.

Het ontbijt was vandaag ook vrij gervarieerd en bestond vandaag vooral uit een stuk taart, meegebracht door oppas Suus en gemaakt door haar moeder: wortel-chocoladetaart. Lekker! Ook lekker was het avondeten van vanavond: krieltjes met sperziebonen, spekreepjes, hamburgers en ananas...HMM!

Nu maar hopen dat Sinterklaass aankomende nacht iets lekkers in onze schoentjes stopt. Het is tenslotte pakjesavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!