Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 22, 2007

Belangrijker

Belangrijker

80 Procent van de vuurwerkongevallen blijkt veroorzaakt te zijn door legaal vuurwerk. Uit onderzoek blijkt dat vooral het onvoorzichtig omgaan met afsteken leidt tot verwondingen. Net als bij autorijden dus: niet de auto zelf is een gevaar maar de onvoorzichtige gebruiker. Weer zoveel duizenden euro's verspild aan nodeloos onderzoek. Gaat iemand eindelijk eens onderzoeken hoeveel miljoenen per jaar worden verspild aan onnodig onderzoek?

Mischien heeft ook de Taliban onderzoek gedaan en geconcludeerd dat als meisjes ook naar school mogen de VN dan eindelijk'ns ophoudt met zeuren en zich niet meer bemoeit met de binnenlandse aangelegenheden in Afganistan. Als de Taliban zo doorgaat heeft men daar over een tijdje een beter onderwijssysteem dan wij hier in Nederland. Met name dankzij diverse overheidsmaatregelen (zo wordt het lenen van studiegeld fors duurder) wil geen enkele jongere nog graag het onderwijs in. Nu al komt het voor dat leerlingen les krijgen van iemand die zelf nauwelijks kan rekenen of zelfs maar nauwelijks de Nederlandsche taal machtig is.

Over Nederlandsche Taal gesproken: pakt U eens de Dikke van Dale, het Groene én het Witte boekje erbij en controleer of deze zin klopt:"Het zes-jarig meisje -dat er schattig uitzag met het bloemetje in haar paardestaart- borstelde de paardestaart van haar speelgoedpony die een paardenstaart zou hebben ware het een echte geweest terwijl zij door het raam zag hoe haar echte pony met een flinke zwiep van de paardenstaart de vliegen wegjoeg.

Dat gebaar komt niet voor in het boek over gebarentaal dat ik pas, als eerste boek van dit jaar, heb gelezen. Wel is mij nu duidelijk waarom Italianen zo vreemd reageren wanneer je het voor ons normale gebaar maakt voor "Kom, deze kant op, volg mij." Zij zijn een ander gebaar gewoon!

Vandaag was voor mij een gewone dag waarop er wat werd gedaan aan het huishouden. Met name toen oppas Suus met m'n zoon naar karateles was kon ik even lekker strijken en stofzuigen en dergelijke. Vandaag ook even bijgebabbeld met buurvrouw Linda, voormalig schoolmoeder Louisa en buurvrouwen Suzanne en Renee. Op het werk rommelt het wat maar in m'n hartje is alles in orde en dat is toch echt wel even een stuk belangrijker.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Abbé Pierre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!