Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 17, 2007

Jaar

Jaar

Een vriend van me moest laatst door de douane. In het kader van de nieuwe anti-terroristen regeling moest hij voor het instappen het pakje sinaasappelsap dat hij in de hand had inleveren. De twee-liter fles mineraalwater in zijn handbagage werd over het hoofd gezien. Die had netzogoed gevuld kunnen zijn met een licht ontvlambare kleurloze vloeistof en uitstekend kunnen dienen als molotov-cocktail. Onzin dus, die controles.

Het wordt tijd dat de internationale gemeenschap de oorzaken van terrorisme gaat bestrijden in plaats van zich uitsluitend bezig te houden met de uitwassen ervan.

Eén van de uitwassen van het leven is dat je op een dag ouder wordt. In het kader daarvan bezocht mijn moeder vanmorgen een seniorenwoning. Ik mocht mee en verbaasde mij over de grootte van de woning. Bovendien is de woning vlakbij het huis van haar zoon (moi!) en kleinzoon en zijn er diverse handige faciliteiten in de buurt waaronder een kroeg en een buurthuis...

Nadat ik haar op de tramhalte had achtergelaten op naar het werk op daarna thuis het eten op te zetten, met hulp van mijn zoon de nieuwe internet/telefoonmodem te installeren om half acht te vertrekken voor de eerste deelraadsvergadering van het jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!