Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 13, 2007

Leuk

Leuk

Wat mij persoonlijk een beetje tegen de borst stuit betreffende de digiD is dat je bij aanvraag verplicht bent de gebruikersvoorwaarden te accepteren. Accepteer je die niet dan kun je geen gebruik meer maken van de diensten van ondermeer Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank of UWV. Met andere woorden: je wordt buitengesloten van belastingteruggave, kinderbijslag en WW. Bijvoorbeeld. Lekker is dat. Big Brother is een feit want met de DigiD, in combinatie met het BSN kan "men" nu al je gangen nagaan. Als je van meer dan de basismogelijkheiden gebruik wilt maken ben je namelijk ook verplicht je mobiele nummer te geven en U weet inmiddels wat men daar mee kan. Privacy is afgeschaft; leve de overheidscontrole!

Controle op het gebouw van de Amerikaanse ambassade door middel van camera's, hekwerken en beveiligingspersoneel heeft niet kunnen voorkomen dat onverlaten een toilet op de derde verdieping konden opblazen. Vanaf een appartement aan de overkant van de straat werd een raket afgevuurd. Het is toch ook wat! Zit je lekker te toileteren, wordt je van de pot af geblazen! Die terroristen van tegenwoordig hebben ook nergens respect meer voor...

Veel mensen hebben ook geen respect voor slachtoffers van calamiteiten. Indertijd moest Leiden zelfs worden afgezet omdat teveel ramptoeristen kwamen kijken naar de gevolgen van de buskruit-explosie vandaag precies 200 jaar geleden. Vandaag maakte ik zelf nog mee dat een mevrouw na een botsing bekneld raakte in haar auto en door de brandweer uit haar benarde positie moest worden bevrijd. Een voorzichtige schatting gaf aan dat ongeveer 200 mensen vergaten dat zij zelf een leven hebben en zich wentelden in de ellende van een ander. Schande! Urbanus schreef ooit een fraai lied over het fenomeen ramptoerisme.

Een ander fenomeen is de dartkoorts waarmee m'n zoon en ik al sinds enige tijd zijn aangestoken. In het kader darvan kochten wij hedenmiddag nieuwe flights. U weet wel: die "veren" op het einde van de pijl. Dezelfde middag mocht ik van buurvrouw Wynona een paar jurken hebben die zij niet meer van plan was te dragen. Aardig, niet?

Zo is het aardig van m'n moeder dat zij haar kleinzoon voor een weekend in huis neemt opdat ik kan vergaderen, uitslapen en werken. Vanmorgen moest er ook nog even een condoleance-register worden getekend op school. Dat is dan weer minder leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!