Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 07, 2007

Megalomaan mannetje

Megalomaan mannetje

"Russians" van Sting. Daar moest ik aan denken toen m'n zoon en ik vanmiddag luisterden naar een live-uitvoering van Prokofiev's "Luitenant Kijé". Leden van het Jeugdorkest brachten behalve dit stuk van de componist van ondermeer "Peter en de Wolf" ook nog stukken van Beethoven en als uitsmijter "De Vuurvogel" van Igor Stravinsky, toevallig één van m'n favoriete klassieke stukken. Dat ik bovendien nog nimmer in een live-uitvoering heb mogen aanhoren. Grote schande eigenljk, want het is een bijzonder fraai stukje muzikaal vuurwerk.

Een en ander vond plaats in de Nassaukerk, in het kader van een door stadsdeel Westerpark georganiseerd nieuwjaarsconcert. Voordat m'n zoon en ik daar waren waren wij rond lunchtijd bij zijn moeder in het instituut. Daar waren wij heengebracht door vriendin Hester die, nadat zij bij ons thuis wentelteefjes had genuttigd voor het ontbijt, op huis aanreed en ons een lift kon geven.

Het was fijn om de kans te hebben even met haar bij te praten. Het hele voorafgaande jaar hadden wij elkaar niet live gesproken dus het moest er maar'ns van komen.

Het moest er ook maar'ns van komen dat Amerika een nieuwe president krijgt. Eerst roept hij 75 dode soldaten op terug te komen in actieve dienst en vervolgens wordt bekend dat er meer geld vrijkomt voor gevechten in Irak waar dan uiteraard ook meer soldaten heen moeten. Logisch dat er geesteszieken en doden worden opgeroepen want mensen die nog zelfstandig kunnen nadenken geven zich niet op om een verloren oorlog te vechten namens een of ander megalomaan mannetje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!