Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 08, 2007

Blijven

Blijven

Momenteel ligt de server van de leverancier van mijn reaktievenster blijkbaar plat. Wilt U toch een reaktie kwijt dan kan dat via het forum, via het gastenboek, of gewoon door het sturen van een mailtje. Vermoedelijk gaat het hier om een tijdelijk probleem. Al is elk probleem in wezen natuurlijk slegs tijdelijk...

Indertijd werd de opkomst van de Socialitische Partij ook als tijdelijk probleem ervaren. Al dan niet opgericht door de Binnenlandse Veiligheidsdienst om Den Nederlandsche Socialist in kaart te brengen groeide het piepkleine protestpartijtje in enkele decennia uit tot een serieuze kandidaat voor regeringsdeelname. De Statenverkiezingen van gisteren bewijzen dat maar weer eens. Hier de uitslag van het district waar ik zitting had, district 480 in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes:

Van de ongeveer 1100 stemgerechtigden brachten exact 300 een geldige stem uit volgens de volgende verdeling:

PVDA 91
VVD 39
CDA 7
GroenLinks 54
SP 57
D66 14
CU/SGP 10
Ouderpartij ea. 7
NH Anders/Groenen 5
PVDD 16

In het van oudsher door PVDA-stemmers geregeerde stukje hoofdstad koos dus 1 op de 5 kiezers voor het "clubje" van Jan Marijnissen. Intussen heerscht in Amsterdam een coalitie van PVDA en Groenlinks dat onlangs een MilieuBeleidsPlan heeft opgesteld onder de naam "Amsterdam Duurzaam aan de top". Het doel is om van de gemeente Amsterdam de nummer 1 in de wereld te maken waar het gaat om besturen met hulp van uitsluitend duurzame produktiemiddelen. In 2015 moet de CO2-uitstoot van gemeentelijke instellingen tot het nulpunt zijn gedaald. Een aanzet is al gegeven door maar liefst 3000 huishoudens met een inkomen van onder de 18.000 euro per jaar bewust te maken van hun energieverbruik. Die voorlichtingsronde kostte de belastingbetaler het luttele bedrag van 250.000 euro. De gemeente wil bij maar liefst 1000 "arme" huishoudens per jaar werken aan de bewustwording. Uitgaande van het feit dat zo'n 100.000 gezinnen in Amsterdam op een inkomen van minder dan 18.000euro op jaarbasis zitten gaat het proces van bewustwording 100 jaar duren. Waarom overigens mensen met een inkomen in het midden- en hogere segment niet zuinig hoeven om te gaan met energie en milieu is niet geheel duidelijk. Ook is het niet duidelijk waarom de portefeullehouders van de verschillende stadsdelen hebben besloten op het punt van milieu niet samen te werken. Vermoedelijk willen de dames en heren op eigen houtje en in hun eigen kleine achterkamertjes allemaal tegelijk het wiel uitvinden...

Misschien moeten ze uitvinden maar aan m'n zoon overlaten die dolgraag uitvinder wil worden en vandaag zijn theorie-verkeersexamen heeft. Om daarvoor te leren besloot hij gisteravond niet naar atletiek te gaan. Tot grote opluchting van de oppas die daardoor ook lekker binnen kon blijven.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van John Inman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!