Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 05, 2007

Bed

Hele generaties hebben nog nooit gebeld vanuit een telefooncel maar dat zijn doorgaans Westerse tieners. Anderzijds zijn er ontelbaren die nog nooit een telefoon van dichtbij hebben gezien dus soms voel ik mij erg rijk wanneer ik problemen heb met het luxe-artikel internetplusbellen van KPN. Maar ja, ik heb nu eenmaal de neiging om te verwachten dat een dienst waar ik voor betaal ook doet wat ervan wordt verlangd. Vandaar dus maar weer een briefje.

Ik hoef U niet op een briefje te geven dat een weekendje met drie jonge kinderen weliswaar vrij vermoeiend is maar daarentegen ook een hoop mooie herinneringen oplevert alsook de voorraad mentale energie weer aardig aanvult. Zo hebben Eva, Dayna, Ferdinand en ik een frikadelletje gegeten op het Waterlooplein en Bevrijdingsdag gevierd op het Landje van Ome Kick. Dat is het stukje land dat kinderboerderij De Zimmerhoeve en buurthuis De Havelaar met elkaar verbind. Het was erg leuk gedaan met een band die gevarieerde muziek speelde. Zo werd het publiek vergast op ondermeer Rockrai, Jazzrai en zelfs Reggaerai! Voor de kinderen waren er een zweefmolen en oudhollandsche spellen zoals hengelen, klompenvullen, sjoelen, ringwerpen en kruisboogschieten. M'n zoon en dochters waren blijer met het lekker spelen dan met de verdiende kadootjes. En zo hoort't. Natuurlijk weer aardig wat bekenden mogen spreken nadat wij gisteren, terugkomend van de Dodenherdenking ook al buren Billy en Debbie tegen het lijf liepen. Vandaag sprak ik Wendy (met wie ik ooit in een dichterscollectief zat), Dirk (die een wagen met mij deelde tijdens de Heineken Fast Forward Parade in Rotterdam, vorig jaar), Saranne (een wethoudster die ik ooit sprak uit hoofde van mijn lidmaatschap van de oudercommissie) en Ariadne (een van oorsprong Russische dame die ik ooit een vrijkaartje kon geven voor een feestje in het FOAM). Het komt wel vaker voor dat mensen mij spontaan staande houden op straat, zoals onlangs een dertienjarige jongedame die zich afvroeg waarom zij mij de laatste tijd zo weinig op TV zag. Soms heb ik aan mijzelf te danken dat mensen tegen mij beginnen te kletsen. Neem bijvoorbeeld de meneer die ik opraapte nadat hij zich verstapte en spontaan door zijn enkel zakte.

Thuis nog even lekker in de tuin gespeeld en na het eten nog een potje hengelspel gespeeld dat werd gewonnen door Eva. Dayna mocht een boekje uitzoeken en op de vraag "Roep je even als je er eentje gevonden hebt?" antwoordde de 5-jarige jongedame met een keurig "Nee!" wat een lachsalvo bij Ferdinand veroorzaakte.


Het is heerlijk om m'n kinderen te horen giebelen in bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!