Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juni 02, 2007

Gisteren

Even hilarisch als eenvoudig was het spel "Volg de broer". Deze zelfbedachte variant op "Simon Says" ontlokte menig lachsalvo aan m'n kinderen vanmiddag. Vanmorgen waren wij bij het tuincentrum waardoor er nu vissen rondzwemmen in de vijver en twee extra vissen in het aquarium. Omdat de meiden namen mochten verzinnen heten ze respectievelijk Pippi en Wippi (de Goudwindes in de vijver) en Suske (die was er al), Wiske en Piwi. Tsja, wat moet je daar nu van zeggen...

Dat dacht vast ook Jan Grzebski, een Pool die na maar liefst negentien jaar ontwaakte uit zijn coma, toen hem werd gevraagd wat hij vond van het nieuwe Polen. Opeens een democratie in plaats van een Communistische staat. Na de schok wil de voormalig spoorwegmedewerker vast weer 19 jaar lang gaan slapen, stel ik mij zo voor.

M'n kinderen slapen nu ook lekker. In een tent. In de binnentuin.


Buurvrouw Hetty vond het errug vermaeckelyck en buurman Dudo gaf ze elk een pakje drinken zodat ze er niet uit hoeven indien de dorst toeslaat in de nacht. Daarmee eindigt een bijzonder gezellige dag die eigeilijk nog wel leuker was dan de dag van gisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!