Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 02, 2007

Gevraagd

Vanavond langsgeweest op de ouderavond bij m'n zoon op school. Het ziet er allemaal goed uit. Zo hebben op een tiental ouders na alle ouders de vrijwillige ouderbijdrage overgemaakt en bleef elk georganiseerd evenement binnen het gestelde budget. Daarnaast hebben de mensen van de Medezeggenschapsraad afgezien van hun jaarlijkse trainings-borrel en het daartoe bestemde geld aan de school gedoneerd. Verder hebben de ouders aardig wat uitgegeven aan de (vaak door henzelf verzorgde) hapjes tijdens het Midzomerfeest. Kijk, dat is nu inzet tonen!

Een en ander heeft tot gevolg dat er nieuwe boeken kunnen worden aangeschaft voor de schoolbibliotheek. Ook de nieuwe directeur (of moet je spreken van "directrice" wanneer het een vrouw betreft?) is zeer te spreken over met name de saamhorigheid die op haar nieuwe werkplek bestaat. Als adviseur onderwijszaken heeft zij talloze scholen van binnen gezien maar betrokkenheid zoals die bij m'n zoon op school bestaat is zij zelden tegengekomen; Een fraai compliment!

Ik had graag een compliment gegeven aan de wasmachine-reparateur voor het vakkundig repareren van mijn wasmachine maar kon niet veel meer doen dan hem 55 euro betalen voor zijn door vakkundigheid ingeven opmerking:"Deze wasmachine is niet te repareren."

Voorlopig dus maar even de was bij m'n moeder doen en even afwachten wat de traditionele uitverkoop oplevert, volgende maand.

Volgende maand is ook de maand dat m'n zoon - ijs en weder dienende - zijn twaalfde verjaardag zal vieren maar eerst is zijn zusje Eva aan de beurt. Vandaag kwam zij terug van haar eerste schoolreisje-met-overnachting en stomtoevallig logeerde zij in hetzelfde etablissement waar haar grote broer vorig jaar met groep zeven zat. Lollig, niet?

Minder lollig is het dat ik nog steeds maar niet aan betaalde arbeid kom. Volgens de afwijzingsbrieven ben ik danwel te oud (is 40 oud?), ben ik te lang uit de administratieve running geweest (is tussendoor drie jaar lang werken in de kinderopvang en als acteur dan écht zo lang?) of heb ik te weinig ervaring met het betreffende geautomatiseerde systeem (Zijn er dan systemen waarbij de debet- en de creditzijde van een Balans niet tegen elkaar weg moeten vallen?).

Daarnaast stel ik nog de eis dat het een baan voor langere tijd moet zijn voor minimaal 32 uren per week met een maximale reisafstand per OV van drie kwartier. Is dat echt teveel gevraagd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!