Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juni 14, 2008

Vaderdag

Ata. Zo heet de jonge vrouw die mij donderdagavond staande hield omdat zij mij zag lopen met een gitaar op de rug. Ook zij bleek de gitaar te bespelen en om ons gesprekje later te kunnen voortzetten gaf zij mij haar nummer...:-D

Burgers worden bespeeld door overheden in samenwerking met de verschillende media. Dat weten wij natuurlijk al lang maar uit angst voor represailles houden wij ons mond daarover(...) Ook het EK-voetbal wordt enorm gehyped. Overal is het oranje. Zelfs producenten van gezichtscrêmes blijken niet ongevoelig voor het oranje gekleurde kapitalisme. Natuurlijk wordt er flink verdiend aan het hele voetbal en dat mag natuurlijk best. Zo zijn er ook mensen die zich ergeren aan de oranje vlaggetjes in de tuin van de buren en het getoeter en gejuich na elk doelpunt van het Nederlands Elftal. Ook dat mag. Mensen in hun waarde laten mag ook. Zelfs als die mensen zich hebben uitgedost met voetbal-drinkpetten, oranje shooter-gordels, boa's en diverse kledingstukken en hoofddeksels waaronder de unieke Trom-Pet.

Zoals een stel mensen gisteren thuis bij buren Debbie en Billy. De Ferman en ik waren uitgenodigd. Een zeer welkome uitnodiging aangezien wij in de wisselwoning niet over een TV-toestel (noch -aansluiting) beschikken. Wij genoten intens van de geboden gastvrijheid en de op- en aanmerkingen van diverse als familieleden van buurvrouw Debby vermomde Oranje-supporters. Het werd een waar feest! (Behalve voor de Franse aanhang dan...). Vrijdag de Dertiende heeft voortaan een heeeel andere lading.

Ook feest was het op Fer's basisschool waar het Midzomerfeest voor het tweede achterenvolgende jaar was georganiseerd. Het werd mij gegund een steentje bij te dragen door een spelletje te spelen met de kinderen en hun ouders/verzorgers/begeleiders/juffen/meesters. M'n zoon kwam wat later op het feest omdat hij met zijn klas de eer van de school hooghield tijdens de Olympische schoolsportdagen. Met z'n maat Marijn deed hij mee op het onderdeel Ringsoccer. Dat overigens nog niet zo lang geleden gewoon kooi-voetbal heette.

Nog maar een week of wat terug waren hier (bij m'n moeder vanwaar ik nu dit stukje tik op m'n eigen oude PC) twee jonge meisjes: Eva en Dayna. Vandaag zijn de zusjes van Superfer er weer. Wij vermaakten ons met spelen in de binnentuin met elkaar en met Floyd, de hond van buurman Dudo. Buurvrouw Maartje kwam nog gezellig even babbelen en een uurtje later gingen wij naar de speeltuin waar Ferdinand voetbalde met speeltuinvereniging-medewerker Marcel, Eva lekker in het klimrek hing en Dayna met mij op een bankje zat te kletsen voordat wij met een flinke zak patat naar oma togen. Zo leek het een middag lang toch even dat er niet pas een flinke brand in huis heeft gewoed...

Ben benieuwd wat mij morgenochtend te wachten staat: krijg ik ontbijt op luchtbed? Want morgen is het Vaderdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!