Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juli 04, 2008

Voldoende

Vreemd dat je in kroegen niet mag roken. Natuurlijk is tabak slecht voor de mens maar al jaren terug is aangetoond dat alcohol nog veel slechter is. Hoeveel mensen kent U die zijn omgekomen door het gebruik van tabak in het verkeer? Hoeveel mensen kent U wiens relatie op de klippen is gelopen vanwege hun tabaksverslaving? Als de overheid het dan zo goed voor heeft met de burger, waarom is het drinken van alcohol dan nog toegestaan in café's?

Overigens: al die jongeren die rustig een blowtje zitten te roken in een coffeeshop, moeten die maar weer bij buurtbewoners in portiekjes gaan zitten? Je vraagt je wel eens af of onze heerschers nadenken. Gelukkig heeft men weer een meevallertje van 150 miljoen dat ongetwijfeld nuttig besteed gaat worden. Bijvoorbeeld om mensen financieel bij te staan die vanwege de gestegen lasten per 1 juli het niet meer trekken. Die lasten zijn verhoogd omdat het land krap bij kas zat. Snapt U het nog?

Ik snap ook niet waarom men moest liegen over de bevrijding van Ingrid Betancourt. Natuurlijk is het veel heroischer om te verklaren dat zij dankzij een list is bevrijd maar wat is er mis mee om te vertellen dat er simpelweg 2 FARC-leden voor zo'n 20 miljoen zijn omgekocht zodat haar bevrijdingsactie in scene gezet kon worden?

Ik hoefde ook Ymere niet om te kopen om te zorgen dat de bedrading in ons huis werd vernieuwd en wij gipsplaat kregen als plafond in plaats van de zeer brandbare kartonnen platen die er eerst in zaten maar deels verloren raakten bij de brand in ons huis, nu zo'n zes weken terug. Een korte dreigbrief bleek voldoende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!