Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, oktober 25, 2008

Gemak

U en ik en zo'n beetje 90 procent van de bevolking is voorstander van het gebruik van of dreigen met geweld. Dit blijkt uit onderstaand onderzoek:

"Vindt U dat onze landsgrenzen verdedigd moeten kunnen worden, desnoods met geweld?" ja/nee 92/8

"Vindt U dat U Uw geliefden en eigendommen mag verdedigen, desnoods met geweld?" ja/nee 99/1

"Vindt U het goed dat criminelen met wapens rondlopen terwijl U dat niet mag?" ja/nee 82/18

Ofwel: men bedenke een theorie en verzint dan een "onderzoek" dat die theorie staaft. Ik had het er al eerder over: deze methode werkt vrijwel altijd. Veel hangt natuurlijk af van de vraagstelling. Als je die maar vaag genoeg houdt kun je "de bevolking" alles laten beweren.

Verder zijn er natuurlijk ook nog de onzin-onderzoeken. Zoals deze:

Uit onzerzoek uitgevoerd tijdens een mega-speeddate in Amerika blijkt dat verreweg de meeste mensen vooral letten op het uiterlijk van hun gesprekspartner. Dat geldt dus voor vrouwen én voor mannen. Bovendien maken mensen die wat durven te zeggen meer kans op een relatie dan mensen die hun mond houden. Dat is toch belangwekkend nieuws, nietwaar? Wie had dat nou gedacht?

En wie had er nu gedacht dat de viering van de Hongaarse Opstand bijna werd overschaduwd door de snelle opkomst van het nazisme in Hongarije. De "Magyar Garda" (Hongaarse Garde) wordt zelfs ingehuurd door een gereformeerde kerk waarvan de leiders beweren dat God weliswaar alle mensen helpt maar dat met name de Roma's die hulp maar eerst moeten zien te verdienen. Dezelfde kerk richtte standbeelden op voor vroegere nationale helden. De plaatselijke "führer" Gabor Vona beweert ondermeer bekende dingen over Joden.

Op de kermis in Breda gisteren maakten ras, politieke voorkeur en meer van die onderscheid makende onzin helemaal niets uit:














Iedereen heeft plezier op de kermis! Iedereen? Nee, onder de exploitanten schijnt de afspraak te bestaan dat je zo chagrijnig mogelijk kijkt. Vriend Erwin, mijn zoon en ik deden dat zeker niet in een Ierse pub in de parel van het zuiden alwaar wij ons ondermeer vermaakten met een potje darten. Later op de avond zou Ferdinand ons vermaken door ons te testen op onze kennis van het Frans en Latijns: de grapjas had zijn huiswerk meegenomen voor het gemak!

Terwijl de vanmorgen opgehaalde dochter Eva haar piano-oefeningen doet laat ik U weten dat de link van vandaag inzage geeft in de lobby-praktijken in het Europees Parlement. Het zal U vast verbazen maar er wordt zelfs gelogen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!