Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 09, 2008

Overtreffen

Isaac Newton was een homo en Willem van Oranje Nassau praktiserend moslim (Nu maar hopen dat Geert Wilders daar niet achter komt!); wie leest komt wel eens wat te weten dat voorheen -zeker niet bij een groot publiek- bekend was.

Uit boeken, tijdschriften en artikelen op internet kun je feiten halen en velen denken dan meteen de waarheid in pacht te hebben. Neem nu hen die de Islam aanvallen door zich te baseren op de geschriften van de Koran. Natuurlijk staan daar passages in die "wij" tegenwoordig achterlijk noemen. Maar die staan ook in de Bijbel en in Het Katholiek Handboek voor Jongedames uit 1954. Veel songteksten bevatten ook "achterlijke" passages. Neem bijvoorbeeld "Whiter Shade of Pale" van Procol Harum. Mensen weten vaak niet een bepaalde tekst in de juiste context te plaatsen; Bedenk WIE het schreef, WAAROM, WANNEER en onder invloed WAARVAN. Gary Brooker en Keith Reid, de songwriters van Procol Harum wisten in later dagen zich niet eens meer te herinneren onder invloed waarvan zij hun megahit schreven. Dat zal dan wel goed spul zijn geweest;-)

Als iets niet geheel duidelijk is bedenken mensen liever een eigen interpretatie dan dat zij even communiceren. Neem nu het geval Gouda en de opstandige randgroepjongeren. Terwijl de politici over elkaar heen buitelen met de meest absurde voorstellen is er nog geen journalist of politicus geweest die contact heeft opgenomen met de plaatselijke korpschef!

Steeds meer en steeds snellere methodes van communicatie worden ontwikkeld maar toch doen mensen het steeds minder vaak en snel. Waarom?

Zelfs wanneer communicatie duidelijk niet nodig is omdat je ervan mag uitgaan dat mensen zelf de grenzen van het fatsoen kennen kun je maar beter wel even duidelijk communiceren. De Amerikaanse overheid heeft dat nagelaten bij het redden van diverse financiële instellingen: Verzekeraar AIG is van het faillisement gered door haar overheid die er miljarden voor overhad om ervoor te zorgen dat het bedrijf -dat uiteraard tegen overheidsbemoeienis is want de vrije marktwerking is heilig; behalve wanneer het slecht gaat- aan haar verplichtingen kon voldoen. Om het te vieren feteerden de managers zichzelf op een bedrijfsuitje dat een slordige half miljoen kostte. Ik ben benieuwd of de top van Fortis dit kan overtreffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!