Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 14, 2008

Moeder

Vaak genoeg hebben mensen de beste bedoelingen maar denken zij eenvoudigweg niet verder dan hun neus lang is. Of zoiets. Neem nu de Deense ondernemer die besloot een cementfabriek neer te zetten in Tanzania. Om zich ervan te verzekeren dat de fabrieksarbeiders het het hele jaar door behaaglijk warm hebben besloot men centrale verwarming te installeren. Lekker slim in een land waar het kwik zelden daalt tot onder de 20 graden Celsius! In hetzelfde land kwam iemand op het lumineuze idee om een fabriek neer te zetten die ramen produceert. Ook zo handig want de totale omzet aan verkochte ruiten tot heden is nul in het land waar mensen gaas in de sponningen spannen tegen de beestjes en geen glazen vensters nodig hebben om de koude buiten te houden...

Eigenlijk zijn de Westerlingen (niet noodzakelijkerwijs familie van de beruchte Raymond!) aliens in de Derde Wereld.

Bij aliens denken mensen al snel aan buitenaardsen maar eigenlijk wordt ermee bedoeld: zij die niet bekend zijn met de lokale omstandigheden en gebruiken.

Over aliens: m'n zoon heeft een nieuwe hobby. Hij speurt het internet af naar lettertypes en iconen gerelateerd aan de serie StarTrek. Zo heeft hij inmiddels diverse Klingon-fonts te pakken zowel als Federatie-iconen. Daar knipt en plat hij zijn eigen strips van in Paint. Hierbij een voorbeeld:












Een stoere Klingon-krijger wordt hier terechtgewezen door z'n moeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!