Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 30, 2008

Zaken

"Het Groene Boekje om je zin te krijgen" van Jeffrey Gittomer en "Een Nieuwe Dageraad en andere verhalen" van Arthur C. Clarke zijn respectievelijk boek nummer 21 en boek nummer 22 van dit jaar. Het eerste probeert mensen te helpen overtuigender te zijn met woorden en de tweede geeft stof tot nadenken over de richting van de mensheid.

Er reist weer een "stokje" door weblogland. Voor wie er niet mee bekend is: het is eigenlijk gewoon een doorgeefopdracht. De opdracht die ik doorkreeg van Mikelodeon en zij op haar beurt van Redstar luidt: "Noem zes zaken die jij van jezelf onbelangrijk vindt en geef deze opdracht door aan zes andere webloggers."

Hierbij mijn antwoorden:

1. Soms sla ik het ontbijt over maar meestal de lunch
2. Ik woon in een huurhuis vlak buiten het centrum van Amsterdam
3. M'n ene been is iets korter dan het andere dat dus langer is dan het ene
4. Als het kouder wordt laat ik graag een baardje staan, misschien wel omdat sommigen zich daaraan ergeren...;-)
5. Typen kan ik met 10 vingers maar ik doe het eigenlijk maar met acht
6. Voor mij hoeft niet alles een reden te hebben.

Dit stokje geef ik door aan de volgende vijf webloggers:

De Mededeler
Renesmurf
SillyMe
Elaine
Leibele

Nummer zes mag zichzelf aankondigen in de commentaren.

Hier mijn commentaar op een weblogstukje van de Italiaanse Amsterdamse Anne-Maria:

Ooit ben ik eens laat in de avond op de stoep gaan zitten. De meeste voorbijgangers deden alsof zij mij negeerden, een enkeling durfde iets "grappigs" te roepen om stoer te doen tegenover een kameraad maar verrassend veel mensen toonden zich nieuwsgierig en vroegen naar het waarom. Als antwoord staarde ik meestal naar de sterren en soms antwoordde ik "ik protesteer". Na een kleine twee uren zaten er vier totdantoe onbekenden om mij heen. Zomaar. Stiekem was het een protest tegen de maatschappelijke druk dat alles maar een reden moet hebben.

Bij Dagelinks vond ik een bericht over een uitvinding waar veel mensen blij van kunnen en zullen worden: The Reverse Osmosis Sanitation System (ROSS). Met deze waterdrager annex waterzuiveraar kunnen velen worden geholpen.

Bij zo'n rondje blogs lezen kom je nog wel'ns interessante dingen tegen. En nee, ik heb het niet over het lezen van bijvoorbeeld Geenstijl waar alleen maar staat geschreven wat de "echte" journalisten niet in de Telegraaf kunnen zetten omdat zij dan -meestal terecht- vervolgd zullen worden wegens smaad, laster en andere onfrisse zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!