Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, januari 16, 2009

Ongeschikt

Dat m'n zoon ziek thuis zit wil niet zeggen dat gitaarles niet kan doorgaan. Zodoende zat ik gisteravond weer wat technieken te oefenen en liedjes te spelen. Het was de eerste gitaarles van dit jaar en het werd er eentje waarbij veel werd gelachen.

Zowel klanten alsook personeelsleden in de supermarkt lachen niet. Integendeel: men kijkt uitermate chagrijnig. Bijna als een vooraanstaand lid van de ChristenUnie dat op liegen wordt betrapt. Je zou denken dat mensen vreugendansjes uitvoeren omdat ze mogen kiezen tussen 25 soorten tandpasta, 12 soorten afwasmiddel, 22 soorten brood, 38 soorten wijn, 14 soorten chips, 8 soorten WC-papier en 9 soorten scheermesjes. Misschien is dat wel het probleem: van nature kunnen mensen niet kiezen en wie gedwongen wordt te kiezen heeft een grotere kans om chagrijnig door het leven te gaan dan anderen. Misschien verklaart dat wel waarom heel rijke mensen zo vaak problemen hebben:"Ga ik vandaag met de Bentley of één van de Rolls's naar die meeting of toch maar met de Jet?" of "O nee, m'n aandelen zijn in waarde gezakt en nu nog maar 320 miljoen waard! Uit welke van m'n gebouwen moet ik nu uit het hoogste raam springen?"

De minister waar ik aan refereer is natuurlijk Eimert van Middelkoop die heeft gelogen toen hij zei dat hem geen interview was afgenomen door een Telegraaf-journalist. Bovendien zei hij in dat interview dat hij sowieso alle Nederlandse troepen uit Afghanistan wil terugtrekken in augustus 2010 om later in de Kamer te beweren dat hij het niet uitgesloten acht dat de Nederlandse militairen na Uruzgan elders in Afghanistan aan het werk worden gezet. We hebben dus een liegende minister of eentje die een bijzonder slecht korte termijngeheugen heeft én zo veel liever op vakantie gaat dan interviews door te lezen voor publicatie. Als vroeger lid van het GPV hoefde hij niet in dienst vanwege zijn "onmisbaarheid" voor de partij die later opging in de ChristenUnie. September vorig jaar verklaarde hij nog daar heel blij mee te zijn geweest omdat hij zich ongelukkig zou hebben gevoeld in het leger. Dat je op grond van op Christelijke leest gestoelde gewetensbezwaren blij bent dat je niet in dienst hoeft snap ik. Maar dat je later de hoogste baas wordt van jongens en meiden die worden opgeleid om anderen doelgericht om te leggen, danwel anderen daarbij te assisteren is dan onbegrijpelijk. Ongeschikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!