Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 08, 2009

Stijgen

Diverse vragen (bijvoorbeeld eentje over Connexxion en een ander over vuurwerk aan GroenLinks) die ik stelde op vragen.blogspot.com zijn netjes beantwoord en soms zelfs naar tevredenheid. Bij andere personen en instellingen zal ik toch met andere maatregelen moeten komen. Soms ben ik zelfs (KPN , Ymere, Verzekering!) enigszins geneigd tot het in beperkte mate toepassen van een onevenredige hoeveelheid geweld...(vert. red.: "Soms wil ik gewoon iemand slaan. En hard ook.")

Trouwens: ik laat me niet klein krijgen want dat ben ik al.

Op dit weblog wil ik het graag een beetje gewoon en gezellig houden.

In de tram zit een vrouw met hondje. Twee kinderen zijn erg onder de indruk van het beestje. Hun meereizende oma kijkt glimlachend toe hoe keurig de hond aan de voeten van zijn meesteres blijft zitten en op commando trucjes doet; linker pootje, rechter pootje, linker pootje, rechts, links, rechts, links en opzitten. Volkomen terecht krijgt het dier een hondensnoepje.

Noch de hond, noch de kinderen zullen weet hebben van "De Blunder van van Bommel". SP'er Harry van Bommel liep (naast Gretta duisenberg) mee in een protestactie gericht tegen het geweld dat Israël heeft losgelaten op de Palestijnen. Prima om tegen geweld (Natuurlijk: als iemand één van m'n kinderen wat aandoet is-ie er geweest. Maar ik ga dan niet zijn geboortestad met de grond gelijkmaken. Ik vind dat een wezenlijk verschil...) te zijn maar om daarbij "Intifada" te roepen terwijl mensen op de achtergrond brullen "Hamas, Hamas, Joden aan het gas!" is -zacht gezegd- niet erg slim. Om je dan later te verweren door te zeggen dat "Intifada" letterlijk "Opstand" betekent is overduidelijk een zwaktebod. Zo betekent het Engelstalige "Boy" letterlijk "jongen" maar zeg dat als blanke in een gote groep "Afro-Amerikanen", dan kun je beter al hebben doorgegeven wat je als grafschrift wilt hebben. Bovendien: ooit een blijde mevrouw gezien als U haar "mens" noemde?

Michel Tilmant, topman van ING, zal nog geen grafschrift hebben bedacht. Dat soort types denkt het eeuwige leven te hebben. In een interview met hem in Elsevier liet hij overduidelijk merken hoe belangrijk klanten voor hem zijn: Niet één maal werd het woord "klant" gemeld.

Voor Bill Gates en consorten zijn klanten iets belangrijker. Bij de introduktie van de Bèta-versie van Windows 7 verklaarde men dat het overstappen van Windows XP vrij moeizaam zal verlopen maar dat het overstappen vanaf Windows Vista geen problemen zal opleveren. Bedrijven wordt dus dringend geadviseerd tot de intrede van Windows 7 voorlopig over te stappen naar Windows Vista. Eingelijk is dit dus niets meer of minder dan een goedkope verkooptruc om ervoor te zorgen dat de verkkoopcijfers van besturingssysteem Windows Vista alsnog stijgen.


De link van vandaag verwijst naar een goed doel: Sieraden 4 Life.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!