Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, maart 13, 2009

Doen

De Ikea en Mediamarkt in Amsterdam-Zuidoost werden ontruimd vanwege een terreurdreiging, een helicopter stortte neer in Canada en ruimtestation ISS werd ontruimd vanwege een dreigende botsing met ruimtepuin. Dat las ik gisteren allemaal op Twitter, de snelste mediastroom ter wereld...Toch wil ik niet zonder de meer traditionele media zoals kranten en radio- en TV-journaal. Nieuws blijft nieuws zolang het voor jou iets nieuws is zelfs al is het nieuws van vandaag eigenlijk van gisteren. Zo lees die laatste zin nog maar'ns over!

Vandaag wordt er traditioneel niet veel getrouwd. Dat doen mensen nu eenmaal een stuk minder vaak op Vrijdag de Dertiende. Wie dat toch graag wil betaald op Vrijdag de Dertiende minder geld aan de gemeente om een huwelijk te laten voltrekken. Betaalt de gemeente die dag ambtenaren lagere daglonen uit? Dalen de kosten van gas & licht van het Stadhuis die dag zo sterk? Nee. De andere dagen worden mensen gewoon opgelicht. Veel stellen gaan eenvoudigweg accoord met deze oplichterij omdat er verdraaid weinig keus is. Denk bijvoorbeeld ook aan vliegmaatschappijen die van de ene op de andere dag (met name de eerste dag van de schoolvakanties) opééns hogere kosten hebben en die "helaas" moeten doorberekenen. Voor mensen met kinderen een ramp.

Volgens verschillende artsen gloort er hoop voor mensen met een kinderwens. "Cosmetische embryoselectie" is de toverterm. Nog eventjes en zij kunnen bepalen hoe hun kindje eruit komt te zien. Had Hitler nog maar geleefd; die zou een feestje vieren nu een paar van zijn plannetjes zijn uitgekomen. Sta er maar even bij stil: De beruchte dictator wilde dat mensen twee weken per jaar vrij namen van hun werk en die doorbrachten in een vakantiekamp met wandelroutes, zwembad, redelijk eten, plek voor de kinderen en mensen in rode shirtjes die ervoor moeten zorgen dat iedereen ontspant...tadaaa...Centerparcs! Zijn ultieme natte droom was het dat de wetenschap zo ver kwam dat kinderen met "afwijkingen" niet meer geboren konden worden; elk kindje was voortaan blank en blond met blauwe ogen. Die wens lijkt te zijn uitgekomen maar niet iedereen maakt gebruik van het "liberale recht" om te bepalen hoe zijn of haar kind eruit komt te zien zoals Adolf dat bedoeld had.

Neem bijvoorbeeld een Amerikaans stel met dwerggroei dat graag een kind met dezelfde genetische constructie kreeg. Men kan al zien of een mens-in-wording bepaalde eigenschappen heeft en dit stel wilde graag weten of hun kindje ook dwerggroei zou hebben. Zo niet, dan wilden zij abortus. De rechter stak hier een stokje voor. Op zich terecht maar waarom is het omgekeerd dan geen probleem?

Of neem nu dat lesbische stel uit Australië. Beide dames zijn doof en wilden graag een doof kindje want dat leek ze zo leuk. De aardige IVF-mensen konden voor hun het gen verwijderen dat mensen laat horen en aldus geschiedde. Er kwam een rechtszaak want sommigen vonden dit (terecht) kindermishandeling. De rechtbank stelde het lesbisch stel in het gelijk: ouders hebben zelfbeschikkingsrecht over hun eigen kinderen. En de rechten van het kind zelf dan?

Ik heb bijvoorbeeld doelbewust mijn zoon nooit laten dopen omdat ik niet voor hem wil bepalen waar hij in moet geloven. Dat mag-ie lekker zelf doen.

De link van vandaag geeft ideetjes aan voor gratis activiteiten, waaronder de favoriet van velen: sex. Het is gratis, leuk, goed voor het hart, de conditie en je valt er nog van af ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!