Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 05, 2009

Spinazie

Chazia Mourali had gelijk toen zij laatst in "De wereld draait door" verkondigde dat er een soort van culturele armoede heerst in ons land. In het programma waarin nieuwslezeres Eva Jinek tafeldame was vertelde Chazia over de site Franszelfsprekend.nl. Zij pleit ervoor dat mensen zich weer gaan interesseren in andere Europese talen en culturen. "Inderdaad" dacht ik toen,"vroeger keken wij nog wel eens Italiaanse (spel)shows, Franse speelfilms (Luis de Funès, Angélique...) en detectives als Der Alte en natuurlijk Derrick. Daarnaast kenden wij Charles Aznavour, Nina HagenRafaella Carra en les Poppys in de hitparade. Wie herinnert zich nog de Spider Murphy Gang met Skandal in Sperrbezirk?*

Ook al beheerste je de taal niet, je pikte er toch iets van op.

In de huidige Top40 staan 5 Nederlandstalige nummers; de rest is Angelsaksisch.

Begrijp me niet verkeerd: er is niets mis met Engelstalige muziek of Engelstalige TV-series. Zelf kijk ik ook graag naar CSI, CSI: Las Vegas, CSI: Miami, CSI: Special Victims Unit en al die andere leuke Amerikaanse series. Zo vind ik ook spinazie erg lekker maar wanneer je dat elke dag voor je kiezen krijgt gaat het toch na een tijdje knagen:"Zou er niet meer zijn dan dit?" Krijg je dan eens iets anders voorgeschoteld dan vind je het vanzelf vies "Want het smaakt niet naar spinazie." 

De link van vandaag is voor hen die wel eens een ander bed willen.


* Het aanklikken van de links naar de videoclips is voorbehouden aan hen die er tegen kunnen. De schrijver dezes aanvaardt geen aansprakelijkheid voor lachstuipen en andere aanvallen van shock en hysterie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!