Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, april 07, 2009

Folders

Een heerlijke dag gisteren. Eerst een klant geholpen, toen een uurtje Pilates met en bij vriendin Eva en daarna m'n zoon zien rennen die zijn klas vertegenwoordigde op het onderdeel Estafette als onderdeel van het grote klassetoernooi. Een andere toeschouwer was een bekende van mij: een jongeman die ik onder mijn hoede mocht hebben toen ik nog werkte als groepsleider naschoolse opvang. Gisteren was de Ferman aanwezig bij het onderdeel Eloquentia waarbij de vertegenwoordiger van zijn klas als derde eindigde. In het school-schaaktoernooi ging de eerste plaats naar een klasgenoot.

Wanneer je niet afgaat op de valse sentimenten die ons worden voorgelegd door de diverse media met Het Journaal voorop en 3 minuten (Okee, misschien een kwartiertje) tijd neemt om onderzoek te doen kom je tot de volgende conclusie: De Criminaltiteit-cijfers zijn gedaald sinds 2005. Althans volgens het CBS. Zélfs volgens de Telegraaf.

De media vertellen ons ook dat de proef met de OV-chip in Rotterdam zeer sucesvol is; Bij maar 3 procent gaat het mis met uitchecken...Voor een school, de landmacht of een ziekenhuis zijn dat schrikbarende cijfers:"Slegs 1 op de 33 leerlingen is onhandelbaar; slegs 1 op de 33 soldaten wordt doodgeschoten; slegs bij 1 op de 33 patiënten mislukt de operatie.

Klagen over dit soort zaken heeft weinig zin.

Klagen bij netwerksites, bivoorbeeld over auteursrecht-zendingen werkt misschien wel té goed. Doodsbang als de mensen achter Hyves, mySpace en dergelijk zijn voor rechtzaken verwijdert men klakkeloos complete accounts wanneer iemand een klacht heeft over de inhoud. Je hoeft in je mailtje maar te beweren dat je advocaat bent en Hup! daar verdwijnt het complete profiel van je ex. In de meeste gevallen kan de verloren data (krabbels, foto's) niet meer worden teruggehaald. Dat is makkelijk!

Voor de een of andere fietsendief bleek het ook makkelijk om vandaag in Amsterdam, vlakbij het Leidseplein een tweetal fietsen te stelen. Eén daarvan was van een klasgenoot van m'n zoon en die andere was van m'n zoon zelf. Op Twitter zijn we al een Lance Armstrong-actie begonnen om de verblijfplaats van de fiets te achterhalen. Hier nog even een foto van het vervoermiddel van m'n arme zoon


















en hier de link naar een Youtube-filmpje -met daarin een prominente rol voor de gestolen fiets- geschoten op dezelfde mooie dag) die nu z'n folderwijk loopt met een boodschappenwagentje gevuld met honderden folders.

De link van vandaag (via -en met dank aan- Sargasso) zal hopelijk politici aansporen wat meer naar de burgers te luisteren want vragen van burgers én de antwoorden van de politici staan hierop gepubliceerd. Iets wat ik al langere tijd op persoonlijke basis doe via http://vragen.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!